Autor: kinnisvarauudised.ee • 15. september 2023

Euroopa Keskpank võib olla selleks korraks intressimäärade tõstmise lõpetanud

Esmalt mõjutavad kõrgemad intressimäärad laenamist ja investeeringuid ning koos sellega kinnisvaraturgu ja ehitust, seejärel reaalmajandust laiemalt ja siis tööturgu. Kuigi turuintressimäärad peaksid järgmise aasta alguses langema hakkama, ei avalda euribori allapoole liikumine kohe mõju kõikidele laenulepingutele, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina märgib, et järgmise aasta kevadel peaks keskpank intressimäärasid langetama hakkama.
Foto: Andras Kralla

Euroopa Keskpank (EKP) tõstis täna oma hoiuse püsivõimaluse intressimäära 0,25 protsendipunkti (25 baaspunkti) võrra 4 protsendini, mis on selle ajaloo kõrgeim tase. Tegemist oli kümnenda intressimäärade kergitamisega ning kokku on EKP tõstnud neid alates eelmise aasta juulist 4,5 protsendipunkti. Tänane otsus vastas meie ootustele. Samuti uskus järk-järgult üha suurem osa rahaturust intressimäära tõstmist. See peegeldus ka euribori ja selle futuuri tõusus.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474