Autorid: Sigrid Kõiv, Siim Sultson • 8. veebruar 2024

Arendusettevõtete palga TOP 16: kasv tõmbas pidurit

Arendusettevõtete neljanda kvartali keskmine töötasu kasvas aastaga veerandi jagu. Esiviisiku juures ei olnud 5000 eurot kuus probleem - nende juurest sai ka pingerea palkadest poole.
Foto: Liis Treimann

2023. aasta IV kvartalis oli valdkonna TOP 16-s, mis esindab ettevõtteid, kus on minimaalselt 3 töötajat, palgasaajaid 193. Aastaga töötajate arv kahanes ligi viiendiku jagu. Töötajate arvu langus aastases võrdluses on valdkonnas kvartal kvartalilt toimunud kiirenevalt, näiteks teises kvartalis oli see -4%, kolmandas -14%. Neljanda kvartali keskmine töötasu kasvas aastaga veerandi jagu - veel aasta eest oli sarnases võrdluses kasv pea kolmandik. Valdkonna esi kuueteistkümne keskmine bruto kuupalk aasta 2023 IV kvartalis oli 3579 eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474