Autor: kinnisvarauudised.ee • 17. aprill 2024

Kohalikud eraomanikud panevad Tallinna vanalinna elu käima

Ühes võimu vahetamisega asusid linnaesindajad linna üüripindasid hoogsalt üürioksjonile suunama. Tallinna vanalinnas linnale kuuluvad üüripinnad aga ei anna kinnisvaraekspertidele rahu - võiks ju siit kujuneda pealinna ajaloolisele südamikule uus hingamine.
Pealt kullakarvaline, seest siiruviiruline: Tallinna vanalinna kinnisvarafond ootab uut hingamist.
Foto: Liis Treimann

Veidi üle nädala tagasi kirjutas ajakirjanik Laura Saks, kuidas linna lükkavat vanalinnas ruume oksjonile ka koos üürnikega. Osad pinnad on üürniketa. Samas tükati korralike ja toimetavate üürnike halenaljakate, aga ka kurvastavate juhtumite taustal sai sõna ka linnavõimu esindaja kesklinna vanema asetäitja Riho Kangur. Tema sõnul on linnaosavalitsus kaalunud suuri investeeringuid vajavate äriruumide ehk büroopindade müümist, kuid seda pole seni tehtud, sest linnavara müümine polevat jätkusuutlik. Liiati olevat stabiilse üüritulu laekumine linnaosa valitsuse eelarvesse oluline, et pakkuda elanikele erinevaid teenuseid ja parendada elukeskkonda. Pealegi võib linnaosal äriruume tulevikus enda otstarbeks ju vaja minna.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474