Autor: kinnisvarauudised.ee • 5. juuli 2024

Bigbank: kodulaenude maht kolmekordistus

Juunis sõlmiti kodulaenulepinguid üle kolme korra suuremas mahus kui aasta tagasi samal perioodil ning keskmine laenusumma kasvas rekordilise 151 600 euroni, selgub Bigbanki laenuportfelli analüüsist.
Bigbanki juhid Jonna Pechter ja Martin Länts
Foto: Andras Kralla

Bigbanki Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul on keskmine kodulaenude turg olnud läbi kogu kevade väga aktiivne ning ka keskmine laenusumma on kuust kuusse jõudsalt kasvanud, kuid 150 000 euro piirist murdis summa läbi esmakordselt. "Ühelt poolt näitab see inimeste sissetulekute ja koos sellega ka laenuvõimekuse kasvu, kuid ma ise pean veelgi olulisemaks just laenamisjulguse taastumist," kommenteeris Pechter juunikuu tulemusi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474