Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. juuli 2024

Mujal kinnisvarahinnad tõusevad, ka Eestis ei jää see tulemata

Uus Maa juhatuse liikme Igor Habali sõnul näitas globaalne kinnisvaraindeks mais, et USAs on eluasemehinnad kasvanud aastaga 5,6%, Austraalias 9% ning Euroopa Liidus keskmiselt 2,5%, Eestis langesid korterite mediaanhinnad juunis 5,8%. Uus Maa analüütiku hinnangul jõuab meie turg muule maailmale paratamatult järele, aga kohalik hinnakasv sõltub kõige rohkem ühest tegurist.
Igor Habal
Foto: Raul Mee

Igor Habali sõnul räägitakse kasvunumbrite põhjal suurtel turgudel juba uuest kinnisvarabuumist, mis on paljude analüütikute prognoosid kõrgete intressimäärade mõjust hindadele pea peale pööranud. „Nii Euroopas kui USAs on kinnisvaraturg tervikuna hoolimata kõrgetest intressimääradest üllatavalt tugev. Samal ajal ehk maikuus langesid Eestis aastases võrdluses korterite mediaanhinnad 10% ning juunis 5,8%. Tekib küsimus, miks meil muutused nii kaua aega võtavad ja millal kohalik turg uuele kasvule pöördub,“ rääkis Habal.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474