Autorid: Meelis Mandel, Kristi Kool • 14. august 2019

Kuidas korteri üürimisest rohkem teenida?

Praegu on üüriturul tegus aeg ning Tallinna üürikorterid teenivad head tootlust, rääkis Äripäeva hommikuprogrammis Äripäeva ajakirjanik Anu Lill, kes on ise 6 üürikorteri haldaja. Uue ja ilusa korteri üürihinna saab kõrgemaks ajada oksjonil, kus nõudlus võib kergitada alghinda rohkem kui 10%.

Parim aeg korter üürile anda on august, sest siis on tagasi kõrgkoolide õpilased, kes otsivad uueks õppeaastaks elamispinda. Vaikseim aeg üüriturul on Anu Lille sõnul jaanuar-veebruar.

Korteri väljanägemine on üürihinna juures oluline. Anu Lille kinnitusel ei võeta vana mööbliga räämas korterit ka madalama hinna eest üürikoduks. Eestis on üürikorterid üldjuhul möbleeritud. „Võib-olla kui on tegu suure korteriga, kuhu kolivad inimesed sisse pikemaks ajaks ja tehaksegi näiteks viieaastane üürileping. Siis võib tõesti olla kokkulepe, et pere ise sisustab,“ rääkis ta.

Hea üürikorteri hinna annab kõrgemale upitada ka oksjoni abil. „Juuli lõpus-augusti alguses panin tähele sellist huvitavat portaali nagu Bidrento. See on üsna uus keskkond, kus saab oksjoni korras korteri välja üürida. Selleks paned üles kuulutuse, pildid ja alghinna ning üürilevõtjad saavad teha pakkumisi.“ Lill pani tähele, et kui mõned korterid seisavad nädalate viisi, siis teistel kuulutustel tehti mitu ülepakkumist ja paari-kolme päevaga oli üürnik leitud.

Anu Lill sai rääkida kahe edukalt oksjonil olnud korteri omanikuga, kel õnnestus oma üürihinda tõsta 14 ja 11 %. Edu saladus oli üsna lihtne ja loogiline. „Esiteks asusid majad ülikoolide lähedal, teiseks oli tegu uute ja ilusate korteritega.“

Kuid oksjonil võib hind ka kukkuda kui pakutav pind ei tundu atraktiivne või satub üürilepakkumise aeg talvekuudesse, mil nõudlust suurt pole. „Üürilisel on võimalus teha ka madalam pakkumine. Kui inimene näeb, et kuulutus seisab, huvi pole üles näidatud, siis ta võib teha kuni 10% madalama pakkumise,“ selgitas Lill.

Kokkuvõttes on Lill seda meelt, et kinnisvarasse investeerimine on Tallinnas praegu tulus, pidades eelkõige silmas üüritootlust, kuid kapitalikasvu suhtes ta nii optimistlik pole. „Praegu on kõik kinnisvaraanalüütikud seda, et hinnad on juba nii kõrged ning lähimal ajal toimub vaikne tõus või hoopis paigalseis. Kuid üüritootlust saab teenida küll, sest Tallinnasse tuleb juurde inimesi tööle ja õppima,“ kinnitas Lill.

Kuula intervjuud!

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474