Autorid: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected], Tiia Nightingale, loovkirjutamise ja videoreklaamteenuste firma Taevatarkus juht • 5. detsember 2019

Firmakingid kinnisvaraäris

Kätte on jõudnud rõõmus pühadeaeg, mis toob endaga traditsiooniliselt nii suuremaid pidulikke ettevõtmisi kui väiksemaid hubaseid perekondlikke olemisi, ning muidugi palju toredaid kingitusi.

Kingitused võivadki olla niisama kas väiksed meened või siis suuremad ärikingitused või kenas vormis reklaamkingitused firma enda toodetest või teenustest.

Foto: Logotarde reklaamkingitused ja logoga meened

Mida meelejäävat aga tasuks kinkida kinnisvaraäris? Kingitusi on jõulude puhul vaja teha nii firmakingina klientidele, ettevõttelt oma töötajatele, maaklerilt kliendile, koostööpartneritele ning miks mitte ka kolleegilt kolleegile – mida rohkem, seda uhkem.

Kinnisvaraäri on vaieldamatult inimeste äri ja klassikalises mõttes suhtlemisoskuse meistriklass. Selles äris ei ole võimalik läbi lüüa, kui inimestega suhelda ei meeldi ning lahket meelt ei ole. Head maaklerid on alati palju rohkem kui lihtsalt maaklerid, sest kinnisvaratehingud tähendavad väga suuri ja sageli lausa elumuutvaid otsuseid ning seepärast nõuab maakleriamet väga mõistvat olemist ja pikka meelt, igal ajal ja igas olukorras. Oma kodu ost on elus üks suuremaid otsuseid ja ülimalt kahju oleks teha seda mõne mõrumeelse inimese juhendamisel. Kuid rõõmsal meelel soojalt suheldes ei tundu keerukaimgi asjaajamine enam keerulisena.

Toreda suhtlemise juurde kuuluvad sageli väiksemad või suuremad kingitused. Kui tavalisel päeval võib lisaks lahkele naeratusele kingiks olla näiteks tassike head kohvi või teed, piimaga või ilma, ning selle juurde kaunilt kujundatud logoga pastapliiats ja märkmik, või aasta lõpupoole ka kalendermärkmik, siis jõulud on sobiv aeg kinkida ka midagi veidi suuremat.

Logoga märkmik ja pastapliiats
Foto: Logotrade

Millised on populaarsed jõulukingid? Ja millised neist sobivad kinnisvaraärisse? Iga kinnisvaraäriga kokku puutunud inimene on märganud, et firma kontoris külaliste vastuvõturuumides tekib hea tunne, kui lahkesti pakutava kohvi juurde on vaagnal ka kommid või muud maiustused. Jõulude puhul võib julgelt pakkuda ilma autota saabunud kliendile olgu või keset päeva klaasikese head hõõgveini ja piparkooke.

Termosed ja termokruusid
Foto: Logotrade

Sinna juurde sobib heale kliendile üllatuseks kinkida näiteks firma logoga termostass või kvaliteetne kruus. Termosed on üldse väga sobiv kink ka maaklerist kolleegile, sest väga mõnus on külma ilmaga väljas objektidel käies termosest kosutuseks rüübata lonks sooja jooki. Trükiga joogipudelid on samuti populaarne kingitus, sest inimesed on hakanud viimasel ajal palju tervislikumalt toituma, ning aina rohkem on kombeks saanud kaasas kanda tervislikku mahlasegu või smuutit, mida väsitava tööpäeva jooksul kosutuseks juua.

Mis on teie firma selle aasta kingiidee? Kas firma töötajatel on plaanis järgmisel aastal rohkem puhata ja loodetavasti ette võtta mõni pikem välismaareis? Sel puhul on äärmiselt teretulnud kingitus näiteks reisikotid. Sobivad reisikohvrid ja kotid on igati asjalik kink, sest reisiva eluviisiga kaasaegsel äriinimesel kulub neid aastate jooksul vahel hulgem.

Selja- ja reisikotid
Foto: Logotrade

Külmade talveilmadega on vahvaks kingiks ka soojad pehmed pleedid või tikitud logoga fliisid, ning vihmasemal talvel kulub marjaks ära tuulekindel vihmavari. Pimedal talveajal on väikesed, kuid ülivajalikud meened mida kinkida kõikvõimalikud helkurid. Helkurite valik on õnneks lai nii suuruse, kuju kui materjali poolest, ning neile saab peale trükkida firma logo või mis iganes sooviks on.

Kuna kinnisvaraäris on palju kokkupuudet võtmetega, siis logoga võtmehoidja on topelt tore kink, kuna kinnisvara ostjale jääb meenutuseks meeldivast tehingust võtmetega koos ka kena praktiline mälestusese. Võtmehoidjad sobivad kinnisvaraäris kingituseks muidugi ka pühadevälisel ajal.

Nagu paljud teised inimestega suhtlemise erialad, on kinnisvaraäri tuntud oma stressirohkuse poolest. Seepärast on üks vahva stressipall korraga nii humoorikas kui ka praktiline meene, mida võib kinkida nii jõuludeks, kui muul ajal. Kinnisvaraturul satub ette aegu, mil stressipalle kuluks ära lausa kaks – mõlemasse pihku pigistamiseks. Stressipalle on väga humoorikaid ja erineva kujuga ning laias värvivalikus.

Võtmehoidjad-ja-stressipallid
Foto: Logotrade

Reisimiseks, kuid ka igapäevaselt kasulikud kingitused on ka kosmeetikakott ning tänapäeval hädavajalik arvutikott, millele saab samuti trükkida või ka tikkida firma logo.

Kuna tänapäeval enam sularahaga liiga sageli ei arveldata, siis on tekkinud on pidev vajadus erievate kaarditaskute ja krediitkaardihoidjate järgi. Seepärast on tore kingitus üks kena nahast graveeringuga kaarditasku. Ning kuna suhtlust on palju ja visiitkaarte jagatakse sageli, kuluvad kingitusena marjaks ära visiitkaardihoidjad. Eriti praktilised ja toredad on sellised visiitkaardihoidikud, millesse mahuvad nii enda visiitkaardid teistele jagamiseks, kui ka need, mille uutelt ärikontaktidelt kohtumise käigus saad. Ilma selleta toimub pidev žongleerimine kahe pintsakutasku vahel, et mitte kaarte segamini ajada ja mõne ärikontakti kaarti enda oma pähe teisele ulatada.

Kingitusi valides on õiglane ja tark mõelda ka looduse hoidmisele. Tänapäeval on uus ja tore trend taaskasutatavast materjalist reklaamtooted, näiteks ümbertöödeldud kohvipaksust pastakad, mahlatööstuse jääkidest „õunanahksed“ vutlarid või autorehvidest portfellid. Ja hea on kui kingitusi peidavad endas loodussõbralikud kinkekarbid.

Pühade puhul ja kedagi puhkuse- või tööreisile saates sobib kinkida ning head teed soovida paki kvaliteetse teega, millel firma logo ja kohane soov või sõnum.

Kinnisvaraäris on väga palju suhtlemist inimestega. Seega meeldiv õdus jutuajamine klaasi veini juures koos maitsva juustuvalikuga on pühade puhul igati sobilik. Ning kui klient või koostööpartner avab jõulukingituse, pakituna kaunisse puidust karpi, mille seest omakorda ilmub hea margivein – kliendi nimega sildil –, on edaspidigi suhelda väga hubane ja tore.

Häid jõulukingivalikuid ning edukat saabuvat kinnisvara aastat!

Huvitavaid ideid firmakingituste kohta saate ammutada ka järgmistest lugudest:

Millised reklaamkingitused aitavad kasvatada äri?

Oled see, mida kingid, ehk mõtisklus firmakingituste teemal

Kingituste kuldvõtmeke kuulub sellele, kes varakult planeerib

Retk loodussõbralike kingituste maailma

Mis kasu on reklaamkingitustest digitaalsel ajastul?

Kuidas valida reklaamkingitus, mida palju kasutatakse ja märgatakse?

Nipp, mis aitab reklaamkingituste tellimisel säästa aega ja raha

Miks on igal ettevõttel vaja töötajate kingituste programmi?

Kuidas mõõta reklaamkingituste tasuvust?

Miks iga ettevõtja peaks rohkem kasutama ärikingitusi?

Kuidas lisada reklaamtoodetele digitaalsisu?

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474