Autor: EMTIR MARKETING • 20. jaanuar 2023

Füüsilise kasiino avamisega seotud kulud

Kindlasti olete märganud, et füüsilisi kasiinosi ei ole Eestis väga palju, ning domineerivad mõned üksikud ettevõtted. Selleks on mitmeid erinevaid põhjuseid, kuid peamine neist on online kasiinode meeletu kasv. Kui varasemalt olid inimesed online kasiinode puhul skeptilised, siis järjest rohkem inimesi soovib enda õnne panna proovile just online kasiinode vahendusel. Mängude valik on oluliselt suurem, ning seda kõike on võimalik teha mugavalt, ilma kodust lahkumata.

Kas internetis blackjack mängimine on Eestis legaalne? Tegemist on küsimusega, mis on Eesti mängijaid aastaid vaevanud, kuid tegelikult on sellele väga lihtne vastus. Jah, tegemist on täiesti legaalse lahendusega, kui kasiinol on olemas Eestis tegutsemiseks vajalik litsents ja tegevusluba. Õnneks piirab Maksu- ja Tolliamet väga kiiresti leheküljed, kes ei oma tegutsemiseks vajalikke dokumente. Blackjack on ka üks väheseid mänge, mis on läbi aastate olnud alati populaarne. Peamiselt on põhjuseks mängu lihtsad reeglid ja see on kõigile lihtsasti arusaadav.

Vajaliku pinna hankimine

Kui olete koostamas eelarvet, et avada enda esimene füüsiline kasiino, siis peate selleks leidma ka koha. Esimene variant on endale vajalikud ruumid osta, kuid teine variant on neid üürida. Mõlemal on omad plussid ja miinused, kuid siiski tuleb arvestada märkimisväärse kuluga. Ostu puhul saate ruumid hiljem anda ise üürile või loota kinnisvarahinna kasvule. Üürides on kulutused väiksemad, kuid kunagi ei ole võimalik ette ennustada, mis hoone omanik võib majaga teha. Tihti ei soovita ka enda hoonesse kasiinosi, kuna paljude inimeste seas on nendel halb maine.

Näiteks ärikinnisvara on viimastel aastatel väga suure nõudlusega ning sellest tulenevad ka kõrgemad kulud. Samuti ei tohi ära unustada seda, et kasiino sisustamine on äärmiselt keeruline tegevus. Kogu ruum peab välja nägema maksimaalselt glamuurne ning meeldiv paik. Vastasel juhul ei ole klientidel mugav olla ning seal ei soovita aega veeta. Selliselt on tavaliselt lisatud sinna ka baarid, kust on võimalik osta endale sööke ja jooke. Küll aga nõuab see järjekordselt litsentse, et selliseid tooteid võiks klientidele pakkuda.

Millised kulud toob kaasa korrektne sisustamine

Sisustamine tähendab lisaks vaipadele, toolidele ja ekraanidele ka erinevaid vajalike kasiino tooteid. Olgu selleks mänguautomaadid või hoopis mängulauad, kus inimestel on võimalik enda õnn proovile panna. Arvestada tuleb ka turvalise paigaga, kus hoitakse raha ning toimub kogu rahaline pool. Töötajad on tööl vahetustega ning vajavad ka vastavaid riideid, et muuta õhkkond korrektseks. Tavapäraselt on kasiinode mängusaalid umbes kaks korda suuremad, kui tagaruumid. Seega kolmandik ruumist kulub töötajate ja tagaruumide jaoks.

Kuna hasartmänguseadusest tulenevalt peavad kasiinod täitma erinevaid nõudeid, siis tasuks kindlasti enne sisustamist konsulteerida ka mõne õigusabi bürooga. Alati ei ole võimalik seaduseid üheselt mõista, ning kui mõni oluline komponent on valesti, siis on tulemuseks väga kulukas ümberehitus, mida ei pruugi olla võimalik hiljem isegi teostada.

Jooksvad kulud kasiino pidamisel

Kuna kasiinod pakuvad enda mängijatele hasartmänge, siis tuleb selle pealt tasuda ka makse. Näiteks iga mängusaalis olev mänguautomaat tähendab seda, et kasiino peab selle pealt maksma riigile makse. Samuti on reklaamimine raskendatud, sest reklaamiseadus piirab seda. Eestis vaevab paljusi inimesi hasartmängudega seotud sõltuvused, mis on ka peamiseks põhjuseks, miks reklaamid on piiratud. Sarnast lahendust kasutatakse ka alkoholi puhul.

Lisaks ei tasu unustada ka seda, et kasiinod on peamiselt aktiivsed öösel, mis tähendab kõrgemat töötasu ka töötajatele. Usaldusväärsete ning kompententsi omavate inimeste leidmine on keeruline ning tihti lähevad kasiinod koolitamise teed. Selliselt saavad nad olla kindlad, et töötajad vastavad nende soovidele ja pakuvad kliendile head teenust.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474