19. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PM: Ärimees lubab 60 miljonit krooni ainulaadsele kultuuriprojektile

Kunstikogujast ettevõtja Rene Kuulmann on lubanud 60 miljoni krooniga õla alla panna ainulaadsele kultuuritehasele, mida kunstiinimesed tahavad ehitada Tallinna südalinna linnahalli naabrusse.

Idee järgi ehitatakse linnahalli naabruses Põhja puiestee ääres Tallinna elektrijaama hüljatud katlamajakompleks järgmise viie aasta jooksul ümber tavatuks kultuuritehaseks, kirjutas Postimees.

Sinna tuleksid muu hulgas kino-, teatri- ja kontserdisaalid, kunstigaleriid, säästva renoveerimise õpitoad, ateljeed ja muusikute prooviruumid.

Esialgsetel hinnangutel läheks räämas hoonete kordategemiseks vähemalt 60 miljonit krooni ning kunstifanaatikust ettevõtja Rene Kuulmann kinnitas eile Postimehele, et on valmis selle summa ise andma, et kultuuritehase projekt käima saada.

«Olen suur kunstisõber,» vastas mees küsimusele, miks ta on valmis nii suurt rahasummat kultuuriehitise jaoks välja käima. Eesti ühe suurema ja väärtuslikuma erakunstikogu omanik Kuulmann ütles, et kultuuritehase tarbeks saab toetust küsida ka Euroopa Liidu fondidest ning tema raha saaks siis käsitleda kui omafinantseeringut ja selle abil saaks hakata hoonet korda tegema.

Kuulmanni sõnul ootab ta, et Tallinna linn annaks räämas kompleksi pikaajalise rendilepinguga või hoonestusõigusega spetsiaalselt kultuuritehase rajamiseks loodava mittetulundusühingu või sihtasutuse kätte, kes korraldaks nii hoonete korrastamist kui ka sealset kultuuritegevust.

Hiljuti linnajuhtide vastuvõtul käinud Kuulmanni toetavad muu hulgas Eesti Kunstnike Liit, Eesti Teatriliit ja Eesti Kirjanike Liit. Samuti teeb mees koostööd kultuuritehase rajamiseks loodud mittetulundusühinguga Kultuurikatel.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen ütles, et linn põhimõtteliselt toetab kultuuritehase ideed, kuid vajab lepingu sõlmimiseks kindlat partnerit, kes hoolitseks maja kordategemise eest ja korraldaks seal kultuurielu.

Kuulmann on Baltikumis tegutseva müügi- ja turundusfirma Jungent üks omanikke, samuti on tal väärtuslikku kinnisvara Tallinnas ja selle lähiümbruses. Hiljuti müüs Kuulmann 15 miljoni krooni eest linnale maatükke Merivälja tee laiendamiseks ning saadud raha lubas ta toona investeerida kunsti hüvanguks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474