3. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn tasub esmakordselt haigekassa eest osa silmakae ja puusaproteeside operatsioonidest

Oma värskest lisaeelarvest maksab Tallinn kinni esmakordselt 8 miljoni krooni eest puusaproteeside ja silmakae operatsioonide tasusid ja lisaks paneb 1,2 mln krooni hooldusravikohtade taasavamisse.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul võib tervishoiukorraldamise seaduse alusel valla või linnaeelarvest rahastada tervishoiuteenuste osutamist ja seepärast linn otsustas toetada arstiabi teravamaid probleeme kae ja ortopeediliste operatsioonide osas ning hooldusravis.

"Kuna Haigekassa oma eelarvest (ka lisaeelarvest) nimetatud operatsioonide vajadust ei kata ning operatsioonide järjekorrad on aastatepikkused (kaeoperatsioonidel kaks aastat, ortopeediliste puusaliigeste puhul kolm aastat), on linnal võimalik leevendada kõige pakilisemat vajadust," põhjendas Martinson. Tallinnale kuulub kaks suurhaiglat: Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna Keskhaigla.Tallinn on aastaid maksnud ka oma perearstidele ühekordset tegevustoetust.

Haigekassa Harju osakonna juht Ado Viik kommenteeris, et muidugi on linnavalitsuse lisaraha teretulnud, kuid silmanähtavalt tallinlaste elu siiski ei kergene. "Hallkae lõikuse ootajate järjekorrad peavad ühtlustuma üle riigi ning ravikindlustuse raha liigub teiste piirkondade patsientide kasuks senikaua, kui järjekorrad on võrdsed," selgitas ta.

Tallinlastele oleks tema sõnul suurem kasu hoopis hooldusravi suuremast rahastamisest. "Hooldusravi rahastamisest saavad kasu peale ravialuste ka nende pereliikmed, kes saavad rahulikult jätkata tööl käimist ja samas aitavad oma maksude kaudu täita linnakassat," nentis ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474