2. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kopli üürnikud Sifi komistuskiviks

Ärimees Endel Sifile võib Kopli liinide arendamisel üürnike väljasaamine osutuda nii suureks komistuskiviks, et halvimal juhul võib asi päädida uue lepingu sõlmimisega, kirjutab Äripäev.

Linn ei kavatse konkursi tingimuste üle kaubelda. "Me oleme Kopli liinide arendamisel üürnikega arvestanud ja sellekohased plaanid on tehtud," väitis eelmisel nädalal Kopli liinide arendaja Endel Siff.

Tüüpiline sifilik käitumine. Pakub üle ja siis hakkab kauplema.

Vilja Savisaar, Põhja-Tallinna linnaosa vanem Sifi plaanid üürnikega jäävad aga ebamääraseks. Näiteks ei kinnitanud Siff Äripäevale kavatsust elanikud linnast välja viia, mille ta ühe võimalusena Põhja-Tallinna linnaosavalitsuses välja käis. Peale selle rääkis ta seal riskist, mille toob kaasa üürnikele korterite ostmine Tallinnas, sest nii võivad kõik sundüürnikud hakata neid tahtma.

Üürnike plaani konkreetsuses kahtleb ka Põhja-Tallinna linnaosa vanem Vilja Savisaar, kes on pidanud Sifiga Kopli liinide üürnike teemal esimesi läbirääkimisi.

"Ei saanud aru, mis nad teevad, kas hakkavad raha maksma, pakuvad elamispinda või kas neist ikka lepingusõlmijaid saab. Aega lepingut sõlmida on kaks kuud. Linn sõlmib asjaõiguslepingu siis, kui need inimesed 2007. aasta oktoobri lõpus on tõesti välja registreeritud," kommenteeris Savisaar.

Savisaar nentis, et Sifi pakkumine tundus ülepakkumisena. "Tüüpiline sifilik käitumine. Pakub üle ja siis hakkab kauplema," lausus Savisaar.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas kinnitas, et konkursi tingimuste üle pole võimalik kaubelda, see tähendab, et linn ei kavatse Sifile vastu tulla ning üürnike probleemi lahendada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474