6. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norby Telecom laieneb Lätti ja Leetu

Baltimaade suurim traadita WiMAX Interneti operaator Norby Telecom plaanib koostöös IBM-iga lähiajal rajada ulatuslikud WiMAX Interneti levialad Lätti ning Leetu.

"Norby Telecomi ja IBM-i vahel sõlmitud leping on unikaalne, sest varem pole sellises mahus telekommunikatsiooni- ja riistvaratootja vahel full-outsource lepingut tehtud," lausus Norby Telecom AS juhatuse esimees Oleg Shvaikovsky. "Telekommunikatsiooniettevõttena ei pea me tegelema enam riistvara edasimüügi, paigaldamise või hooldusega, vaid saab keskenduda põhitegevusele - pakkuda Baltimaades kiireid andmesidelahendusi ja kõrgetasemelist IP-telefoniteenust."

IBM Eesti OÜ tegevdirektor Valdo Randpere märkis, et IBMi jaoks tähendab koostöö Norbyga innovatsiooni ja mobiilse elustiili toetamist. "Kasutades ära IBMi teenuseressurssi suudab Norby uusi WiMAX kliendiseadmeid oluliselt kiiremini paigaldada," selgitas Valdo Randpere. "Traadita internet muudab interneti kättesaadavaks nii tööl, kodus kui ka puhkehetkel - revolutsiooni ulatust võib võrrelda tavatelefoni taandumise ja mobiiltelefoni võidukäiguga. Kaasaegne inimene tahab iga hetke ratsionaalselt ära kasutada, IBM tahab teda selles aidata."

Norby Telecom on Baltikumi esimese ning suurima WiMAX leviala operaator, kes on tänaseks katnud Eestis WiMAX Internetiga 17 000 ruutkilomeetrit. Käesoleva aasta lõpuks, kui jõuab lõpule üle-Eestilise WiMAX leviala ehitamine, on Norby katnud rohkem kui 40% Eestimaast. "Eesti on selle aasta lõpuks kahtlemata kõige "wimaxeeritum" riik maailmas, sest erinevate operaatorite traadita Internetiga kaetakse üle 75% Eestimaast," lisas Oleg Shvaikovsky.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474