8. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhitektid: Uus Sakala juht väänab fakte

Eesti Arhitektide Liidu esimees Ülar Mark ja aseesimees Margit Mutso teatasid ühisavalduses, et AS Uus Sakala juhatuse esimees Ilmar Kompus väänab fakte, kirjutas postimees.ee.

Kompus sõnas eile, et ta peab keskuse rajamise vastu oleva Eesti Arhitektide Liidu avaldusi kahepalgeliseks, sest mitmed liidu liikmed on siiani pidanud vana keskuse lammutamist igati võimalikuks.

Lisaks väitis Kompus, et arhitektide liidu aseesimees Margit Mutso oli lähedalt seotud projektiga, mis toonasel konkursil hoonestusõigust ei saanud.

Marki ja Mutso kinnitusel tuleb olukorra mõistmiseks meenutada Sakala keskuse arengulugu. Nimelt pidi algselt Sakala keskus sellisena säilima, kuid vanasse saali nõuti 1800 istekoha paigutamist.

Hiljem selgus aga, et nii palju istekohti saali ei mahu ja seetõttu otsustati vanast majast loobuda.

Arhitektide liidu juhid rõhutasid, et liit teatas juba siis avalikult, et nad ei toeta vana hoone lammutamist ja juurdeehituse projekt tuleks valida avalikul arhitektuurivõistlusel. Selline ettepanek ei huvitanud arendajat ega ministeeriumi.

Lõpuks loodi töörühm, mis tegi mõned ettepanekud ja nõudis maja viimist detailplaneeringule vastavasse mahtu. Samuti nõuti uue arhitektuurivõistluse korraldamist, mille järel oleks selgunud Sakala vana keskuse saatus.

Marki ja Mutso kinnitusel vaikis arhitektide liit nii pikalt vaid seetõttu, et keegi neist ei uskunud, et kellelgi jätkub jultumust Sakala keskus ilma planeeringut muutmata lammutada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474