13. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lidli poe asemel tuleb Lasnamäele uus kortermaja

Firma Baltreal Invest ostis Saksa kontsernile Lidl kuulunud 15 ärikinnistut Eesti linnades. Ettevõtte üks omanik Sander Kaus ütles aripaev.ee-le, et Lasnamäele tuleb Pae tänavale poe asemel uus kortermaja.

Teistele ostetud kinnistutele on tema sõnul plaanis ehitada peamiselt ärihooned. Nii on ka Tallinnasse Mustamäele Ehitajate tee 114A ostetud kinnistule plaanis ehitada ärihoone.

Lidli kinnistuid ostis lisaks Baltreal Investi tütarfirmale 4D Capital Management (4DCM) ka Tallinna Kaubamaja tütarfirma. Tallinna Kaubamaja maksis ostetud kinnistuste est 138 mln krooni. Kui palju maksis Baltreal Invest kinnistute eest, Kaus öeldfa ei soovinud.

Kaubamaja Kinnisvara AS'i ja 4DCM vaheliste läbirääkimiste tulemusel jaotati portfelli ostmine ettevõtete vahel, nii et 4DCM omandas 17 asukohaga seotud kinnistutest 11 asukoha 15 kinnistut ning Kaubamaja Kinnisvara 6 asukohaga seotud 10 kinnistut.

Kogu Lidl'i müüdud varade portfell sisaldas algselt 17 asukohaga seotud 25 kinnistut Eesti linnades. Portfell müüdi tervikvarana. Pakkumisi erinevate kinnistute ostmiseks oli üle 35 ning tervikvara kogupakkumise esitasid 8 ettevõtet.

Ostetud kinnistud asuvad Baltreal Investi andmetel väga heades asukohtades Eesti äri-, tootmis– ja kaubanduskinnisvara turul. Kokku soetati detailplaneeringutele vastavalt 193 000 m/2 ehitusõigust. 4DCM eesmärk on ostetud asukohad kahe aasta jooksul detailplaneeringute tasemel välja arendada ja lõppklientidele müüa.

4DCM finantseeris tehingut DnB NORD Banka laenuga ja võlakirjadega, mis on registreeritud EVK-s. 4DCM kuulub OÜ-le Baltreal Invest, mille omanikud Sven Maanurm ja Sander Kaus. Läbi osaluse ja võlakirjade on omanikeks ka mitmed tuntud Eesti investorid. 4DCM kavatsevad ettevõttest välja arendada kinnisvarafondide haldus- ja projektijuhtimisettevõtte tegevuspiirkonnaga Balti riikidest Balkani riikideni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474