5. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levira juht: digitaaltelevisioonist võidavad maainimesed

Enamuses Eesti riigile kuuluva telekomifirma Levira juhatuse liige Indrek Lepp ütles Riias rahvusvahelisel digiTV konverentsil, et digitaaltelevisioonist võidavad eelkõige maainimesed.

Riias kohtusid Euroopa Parlamendi liikmed, Balti riikide valitsusesindajad ja Euroopa juhtivate telekommunikatsioonifirmade tegevjuhid, et vahetada kogemusi ning esitada olulisemaid seisukohti analoogtelevisioonilt digitaalsele ülemineku kohta.

Lepp ütles Riias, et Eesti seisukohast on kõige olulisem välja tuua see, et digitaaltelevisiooni rakendumisega võidavad eelkõige maapiirkondades elavad inimesed, kelleni Eestis tegutsevate telekommunikatsioonifirmade teenused pole seni jõudnud. "Digitaaltelevisoon jõuab aga kõikide Eesti tarbijateni, olenemata nende elukohast, tagab parema pildi- ja helikvaliteedi ning suurema valikuvõimaluse kanalite osas," tõi Lepp välja analoogtelevisoonilit digitaaltelevisioonile ülemineku peamised plussid.

Konverentsi avakõnes ütles SES SIRIUS’e tegevjuht ja ESOA juhatuse liige Per Norman: „Satelliidioperaatorid tervitavad üleminekut digitaaledastusele. Oleme kasutanud oma tegevuses digitaaltehnoloogiat alates meie majandusharu tekkimisest ja toetame üleminekut, sest see toob palju kasu tarbijatele kogu Euroopas.”

„Käesoleva konverentsiga on tehtud jõuliselt algust teadmiste ja kogemuste edasiandmisega uutele liikmesriikidele – eriti Baltimaadele –, kelle hulgast paljudel on oma üleminekukavad veel välja arendamata. Konverentsi peamine eesmärk on aidata leida uutele liikmesriikidele kõige tõhusam üleminekulahendus.”Šarunas Birutis, Euroopa Parlamendi liige Leedust, käsitles oma ettekandes Euroopa Liidu perspektiivi üleminekul digitaaledastusele ning üleminekumudeleid Euroopa Liidus.

Kai Struckmann Brüsseli õigusbüroost White Case tutvustas õiguslikke aspekte, tõstes esile Euroopa Komisjoni hiljutise otsuse, mille kohaselt ainult ühe edastusplatvormi subsideerimine võib kujutada endast ebaseaduslikku riigiabi. Satelliitedastuse pakutavat lahendust esitles firma Telenor Satellite Broadcasting tegevdirektor ja ESOA nõukogu liige Hans Fjøsne.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474