11. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Habakuked viisid kinnisvarafirma Londoni börsile

Tänasest saab Londoni börsi lisanimekirjas kaubelda Tallinna, Riia ja Peterburi kinnisvarasse investeerida plaaniva Metro Baltic Horizonsi (MBH) aktsiatega.

MBH on vastloodud investeerimisfirma, mis on sõlminud juhtimis- ja varahaldusteenuste osutamise lepingu Metro Frontier Ltd’ga. Metro Frontier Ltd kuulub ASi Metro Capital Management konsolideerimisgruppi.

AS Metro Capital Management on ettevõtjate Madis ja Mart Habakuke, Arle Mölderi ja Sulo Niguli kontrolli all olev kiiresti kasvav varahaldusfirma esindustega Tallinnas, Riias ja Peterburis. Ettevõte haldab hetkel 19 projekti Baltikumis, keskendudes peamiselt kvaliteetsete elamu- ja äripindade arendusvõimalustele Riias ja Tallinnas ning äripindade arendusprojektidele Peterburis, teatas firma.

Detsembri alguses lõppenud emissiooni käigus märgiti kokku 26 200 270 MBH aktsiat hinnaga 1 nael aktsia. Seega kujunes emissiooni mahuks 26,2 miljonit inglise naela ehk pisut üle 600 miljoni krooni.

“Erinevalt mitmetest teistest kinnisvarafondidest, mis investeerivad sellesse piirkonda, on Metro võimeline kinnisvara ise arendama, mistõttu me ei pea piirduma passiivse investeerimisega piiratud kogusesse välja arendatud kinnisvarasse,” ütles ettevõtte juhataja Mart Habakuk.

MBH nõukokku kuuluvad Nordic Investment Banki asepresident Gunnar Okk, Hansabank Marketsi personaalse varahalduse osakonna juhataja Kristel Meos, endine Singer and Friedlander (Isle of Man) Holdings Ltd juhatuse esimees Robin James ja mitmete kinnisvaraettevõtete konsultandina tegutsev Stuart McDonald. Viimane on ka MBH nõukogu esimees.

Metro Capital Managementi poolt hallatavatesse projektidesse on investeerinud üle 200 Eesti ettevõtte ja füüsilise isiku, sealhulgas mitmed juhtivad investeerimis- ja pensionifondid, kindlustusseltsid ning Hansapanga, SEB ja Sampo panga privaatpanganduse poolt vahendatud kliendid.

Eesti investorid märkisid kokku üle 15% MBH aktsiatest sh suurimatena SEB Ühispanga Progressiivne Pensionifond ja Hansapanga privaatpanganduse kliendid.

Metro grupi omanikud ja töötajad märkisid kokku 5,3% emissiooni mahust.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474