27. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 võitis kohtus Sideametit

Tallinna Halduskohus rahuldas Tele2 kaebuse Sideameti ettekirjutuse peale, teatas Tele2.

Tallinna Halduskohus tegi Tele2 jaoks positiivse kohtuotsuse 2004. aastal alanud kohtuvaidluses, kus Tele2 vaidlustas Sideameti ettekirjutuse.

Sideameti 2004. aasta ettekirjutusega kohustati Tele2 alandama mobiiltelefonivõrgus kõne lõpetamise sidumisteenuse tasusid. Tele2 leidis, et Sideameti ettekirjutus oli alusetu, kuivõrd telekommunikatsiooniseaduse § 42 lg 4 p 4 järgi oli selline ettekirjutus võimalik teha ainult olulise turujõuga ettevõtja suhtes. Sideameti otsuse kohaselt ei olnud Tele2 määratud aastal 2004 olulise turujõuga ettevõtjaks.

„Vaidlus käis ettekirjutuse õigusliku aluse üle ning kohus leidis, et selline alus Sideametil puudus” kommenteeris kohtulahendit Tele2 arendusdirektor Tarmo Osman. „Tele2 oli eelnevalt järjepidevalt sidumisteenuse tasusid alandanud ning oli ka valmis edaspidi seda tegema.”

Vaidlustatud ettekirjutus ja kohtuotsus ei ole seotud Tele2 ja Sideameti vahelise poolelioleva kohtuvaidlusega, mis põhineb 1. jaanuarist 2005.a jõustunud elektroonilise side seadusel ja selle raames tehtud turuanalüüsi tulemustel.

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 Eesti AS kuulub üleeuroopalisse Tele2 telekommunikatsiooniettevõtete kontserni, mis pakub teenuseid 31 miljonile kliendile 22 riigis. Eestis osutab Tele2 mobiiltelefoniteenust enam kui 500 000 kliendile. Tele2 eesmärk on pakkuda parima hinnaga kvaliteetseid mobiilsideteenuseid nii era- kui äriklientidele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474