3. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pääsküla maaomanik plaanib maju ehituskeeluga metsa

Pääskülla endise prügimäe lähedusse plaanib maaomanik ehitada viis maja metsa alla, kuhu ei tohiks maju tulla. Naabrid ja Nõmme linnaosavalitsus on ehituse vastu, kuid varasemad lubadused annavad maaomanikule lootust.

Maaomanik Joel Rang esitas Tallinna linnaplaneerimisametisse detailplaneeringu algatamise taotluse, millega talle ja veel kahele isikule kuuluvale maale Rännaku puiestee 32 saaks ehitada viis elumaja. Maad on pisut üle 6000 ruutmeetri ja seal kasvab korralik männik.

Naabrid on majade ehituse vastu, seda enam, et nende kõrvu on ulatunud kuuldus, et ehitada tahetakse 26 maja. Seda kuuldust keegi ei kinnita. Nad on teinud kollektiivse kirja linnaosavanemale Rainer Vakrale, kellele samuti ehituse mõte ei meeldi.

Samas kandis elava maaomaniku Joel Rangi sõnul on alus ehitada olemas, muidu poleks ta maad 2005. aastal ostnud. Maa on ostetud laenu eest, selleks on krundile seatud kaks hüpoteeki 5 miljoni krooni eest.

Asju ajab ta juba aasta. "Huvitav, et ärevus on tekkinud," sõnas Rang. Tema sõnul jookseb just tema maa tagant ehituskaitsevöönd, kuhu ehitada ei tohi, kuid tema maale veel tohib.

Kinnistu detailplaneeringu algatamist ja erandina hoonestamist pidas 2003. aastal võimalikuks Nõmme halduskogu. Sel ajal polnud veel Nõmme ehitusmäärust, samuti polnud siis veel määratud, millised rohealad säilitatakse, rääkis linnaosavanem Rainer Vakra.

Sellises mahus hoonestamist ei luba ka 2001. aastal kehtestatud Tallinna üldplaneering, 2005. aastal kehtestatud Tallinna haljastuse arengukava ja säilitatavate rohealade paiknemisskeem.

Naaber Arne Uustali sõnul on omanik teinud hiljuti puudele märkeid, nagu hakkaks neid maha võtma. Tema andmetel näeb detailplaneering ette 450 puu mahavõtmist.

Rangi sõnul nii palju puid maha ei võetaks. Värvilised ristid on teinud hoopis üks vitsamees, kes märgistas hea auraga puud tulevaste kodude jaoks.

Ainsana on majade poolt Nõmme linnaosa arhitekt Anne Siht. Ta ütles, et kui kunagi anti veksel, siis ära öelda pole viisakas.

Ehkki metsaaluse maju täis ehitamise vastu on ka Nõmme halduskogu esimees, endine linnaosavanem Hanno Pevkur, sõnas Rang, et ta isegi ei taha mõelda, mis saab, kui sinna ehitada ei saa.

"Oleks väga kallis maa niisama lastele mängimiseks," lausus ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474