15. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene duumasaadik tahab ära osta pronkssõduri-aluse maa

Vene ärimees ja riigiduuma saadik Aleksandr Lebedev avaldas soovi osta ära maatükid Tallinna kesklinnas Tõnismäel, kuhu on püstitatud pronkssõduri monument ja olevat maetud ka Teises maailmasõjas võidelnud Nõukogude sõdurite säilmed.

Eesti president Toomas Hendrik Ilvesele saadetud pöördumises rõhutas Lebedev, et on valmis võtma enda peale memoriaali säilitamise, restaureerimise ja valvega kaasnevad kulud, vahendas postimees.ee Lenta.rud.

Lebedevi arvates võiks tema ettepaneku realiseerimisega "väärikalt ja tsiviliseeritud moel vältida riiklikke vandalismiakte selle memoriaali suhtes".

Lebedev juhtis Eesti võimude tähelepanu ka asjaolule, et selline praktika, kus eraomanik ostavad ära ja haldavad mälestusmärke, on laialt levinud ka reas teistes riikides, näiteks Prantsusmaal.

"Eesti juhtkond ei saa minu ettepanekut tagasi lükata, kui ta jagab samu väärtusi vabaturumajandusest ja eraomandist, nagu teised riigid euroliidus, mille liikmeks on ka see maa," rääkis Lebedev Interfaxile.

Aleksandr Lebedev kuulub riigiduumas president Putinile lojaalse partei Ühtne Venemaa fraktsiooni. Ta on endine KGB kaastöötaja ja praegu Rahvusliku Reservpanga kaasomanik.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474