17. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venelased uurivad salaja Läänemere põhja

Rootsi kaitsejõudude andmeil on Vene laevad alustanud Läänemere põhja uurimist, et teha ettevalmistustöid plaanis oleva Läänemere gaasijuhtme ehitamiseks.

Rootslaste on Vene laevad eelmise aasta lõpus plaanitava juhtme trajektoorile paigaldanud mõõteandureid. Muu hulgas on neid paigaldatud ka Rootsi majanduspiirkonda, kirjutas Soome Taloussanomat.

"Tegemist on mõõtmisseadmetega, mis on paigaldatud piirkonda, kuhu on plaanis ehitada Vene-Saksa gaasijuhe," ütles Rootsi kaitsejõudude strateegilise analüüsi osakonna juht Stefan Gustafsson.

Venelased on andurite paigaldamist Rootsi majanduspiirkonda kinnitanud. Selle kohta said Rootsi kaitsejõud oma arupärimise peale kinnituse meili teel. Rootsi majanduspiirkond kuulub rahvusvaheliste vete alale, kuid kuna küsimus on merepõhjast, siis oleks Venemaa pidanud Rootsit tegevusest teavitama.

Rootsi ei ole Vene-Saksa gaasijuhtme ehitamise kohta seisukohta võtnud, kuna projektiga tegelev venelaste ja sakslaste konsortsium ei ole veel ehitusloast teatanud. Nüüd aga on selge, et juhtme ehitamise ettevalmistustöödega on juba alustatud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474