2. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

General Motors plaanib merepõhja ehitada hotellid

Kuna maa muutub järjest rahvarohkemaks, on varasem fantaasia merel või meres elamisest saamas reaalsuseks.

Maa pindalast umbes 71% on põhimõtteliselt kasutamata. Ulmejutte selles elada on nähtud palju, nüüd aga hakkab mõte tõeks saama. Nimelt kavatseb General Motors meres avada kaks hotelli, millest vähemalt üks võiks tööd alustada järgmisel aastal, kirjutas CNNMoney.com.

Esimene on hotell Hydropolis, mis peaks maksma minema enam kui 500 miljonit dollarit (6 miljardit krooni). Hotelli on plaanitud 220 tuba ja on kavas ehitada Dubai lähedale Pärsia lahte. Kui kõik läheb plaanipäraselt, peaks hotell tulema 150 m sügavusele vee alla ja öö selles hakkaks maksma 1500 dollarit ehk veidi üle 18 000 krooni. Hydropolisele on plaanis ehitada raketikaitsesüsteem terrorirünnakute vastu, ostukeskus ja kolm baari.

Teine hotell, Poseidon Mystery Island oleks 200 miljoni dollarine (2,4 miljardi kroonine) projekt Fiji ranniku lähistel. Plaanide järgi 2008. aasta keskel avatav hotell on esimesest tunduvalt väiksem ja umbes kaks korda kallim. Sellel aga on midagi, mida Dubai hotellil ei ole - vaade maailma aktiivseimale korallrahule.

Kas need projektid lõpuks ka teoks saavad, näitab tulevik. Praegu on General Motorsil veel hulk vastamata küsimusi alates tehnoloogilistest kuni keskkonnaalasteni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474