• 27.02.07, 08:03
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Grove müüb Lutheri kvartali spordiklubi

Ärimees Pjotr Sedinile kuuluv Grove Invest pani 67 miljoni krooniga müüki Lutheri kvartali juurde kuuluva Masinasaali, kuigi on lubanud, et ehitab sinna korteriomanikele spordiklubi.
Kahe aasta eest rääkis ASi TVMK aktsionär Grove Invest, et 2,3 hektaril asuvasse ajaloolisse tööstuskompleksi tulevad kolme- ja neljakorruseline kortermaja ning ridaelamu tüüpi õuemaja kokku 181 korteriga. Kõrvalmajast, samuti 1912. aastal ehitatud masinatsehhist kolmandiku võtab parkimismaja, ülejäänusse ehitatakse ujula või spordikompleks.
Eile oli Masinasaal Ober-Hausi kodulehel müügis. Ober-Hausi kinnisvaramaakler Igo Sagri ütles, et objekt on müügis juba 2-3 nädalat. "Et sinna spordiklubi tuleb, see oli üks paljudest ideedest," rääkis Sagri.
Grove Invest sattus raskustesse möödunud nädalal. Eesti Ehitus teatas, et loobub koostööst, sest firma pole muretsenud vajalikke lubasid.
"Ärgu Pjotr Sedin öelgu, et Eesti Ehitus teda ette ei hoiatanud," ütles juhatuse esimees Jaano Vink. "Saatsin Eesti Ehituse nimel härra Sedinile pika kirja probleemidest ja võimalikest lahendustest 5. jaanuaril, mille lõpus oli selgesti öeldud, et kui me ei suuda üheskoos lahendusi leida hiljemalt 15. veebruariks, siis ei jää meil muud üle kui leping lõpetada. Kahjuks nii ka läks."
Vink lisas, et 15. märtsiks valmistatakse objekt tagasiandmiseks ette ning selleks ajaks arvestab Eesti Ehitus välja, kui palju peab ta Grove Investile tasaarvelduseks tagasi maksma.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele