9. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnahall Tallinki meeste tasku libisemas

Pikka aega Tallinna Linnahalli sihtinud Tallink on eesmärki saavutamas - laevafirma soov teha Linnahalli konverentsikeskus on muutunud ka Tallinna linnavalitsuse sooviks, kes vastava enampakkumise eelmisel nädalal välja kuulutas.

Täna ei pane vast kedagi enam imestama kuuldused, et Tallinna Linnahall on libisemas Tallinki meeste kätte, teades Keskerakonna ja Tallinki omanike häid suhteid, kirjutab Äripäev.

"Tallink Grupp on regiooni kõige mõjukam Eesti kapitalil põhinev rahvusvaheline ettevõte," kiitis majandusminister Edgar Savisaar aastataguses pressiteates, pärast kohtumist Tallinki juhatuse esimehe Enn Pandi, selle omanikfirma Infortari juhatuse esimehe Ain Hanschmidti ning Tallink Grupi nõukogu esimehe Toivo Ninnasega.

Kuu aega varem, Lasnamäe arengukonverentsil, tuli Hanschmidt välja Tallink City ideega. Kohal viibinud Savisaar toetas ideed soojalt ja keskerakondlasest linnapea Jüri Ratas kõneles avaliku ja erasektori koostööst.

Linn ja Tallink soovivad konverentsikeskust

Samal konverentsil poetas Hanschmidt laused, mille järgi on neil huvi ka Linnahalli vastu. "Tahtsime Linnahalli ära osta ja sinna konverentsikeskuse teha, aga ei saanud seda kätte. Pidin just linnapeaga rääkima, kas ta oleks seal mingi variandiga nõus," rääkis Hanschmidt.

Sama soovini on tänaseks jõudnud ka Tallinna linnavalitsus, kes kuulutas eelmisel nädalal Linnahalli ja sellega piirnevate kruntide hoonestusõiguse enampakkumise välja 60,9 miljoni kroonise alghinnaga.

Linnavõimu nägemusel peaks Linnahallist saama Põhjamaade suurim konverentsi- ja kontserdikeskus. Lisaks Linnahalli rekonstrueerimisele tohib arendaja kahele külgnevale krundile ehitada kolm uut hoonet.

Kuid läheme ajaloos veel tagasi. On 2005. aasta maikuu ning Tallinnas on linnapeaks Tõnis Palts. Postimehes ilmub SEB Eesti Ühispanga nõukogu esimehe Ain Hanschmidti kiri linnapeale, milles ta teeb ettepaneku, et linn võiks Linnahalli 135 miljoni krooniga müüki panna, sest talle teada olev erainvestor on valmis kompleksi ära ostma. "Võime ühtlasi kinnitada, et meie esindatavate investorite äriplaan peab silmas pikaajalisema tasuvusega investeeringut, mistõttu nähakse ette Tallinna Linnahalli tegevuse jätkamine meelelahutus- ja konverentsikeskusena," kirjutas Ühispanga nõukogu esimees toona, kui keegi teda veel Tallinkiga ei sidunud.

"Hanschmidtiga sai siis nendel teemadel räägitud," meenutab Linnahalli hoonestusõiguse konkurssi kureeriv Tallinna abilinnapea Taavi Aas. "Palts tahtis linnahalli müüa, meie (keskerakondlasest linnavalitsuse liikmed - toim.) olime vastu, sest müümise korral ei oleks kindel Linnahalli säilimine avaliku objektina."

Täna levivad kuuldused, et Keskerakonna ning Tallinki vahel on sõlmitud kokkulepe, mille järgi on linnahall laevafirmale broneeritud ning konkursi tulemus juba ette teada. Vana reformierakondlasest merekaru Toivo Ninnaski hüpanud seetõttu eelmise aasta lõpus Keskerakonna laevale.

Ninnas peab selliseid kuuldusi täielikuks jamaks, öeldes, et ta pole kuulnudki, kas hoonestusõiguse konkurss on juba välja kuulutatud või mitte.

Linnaga nii Pae karjääri kui ka Kopli liinide pärast kohtus sõdiva suurärimehe Endel Sifi sõnul on tema aga küll kuulnud, et linnavalitsuse ja Tallinki meeste vahel on Linnahalli osas kokkulepe olemas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474