14. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu raad hakkas poltergeisti otsima

Seoses tänases Tartu Postimehes ilmunud artikliga „Tartu linnaarhiivis möllab poltergeist" on Tartu linnavalitsus algatanud sisejuurdluse Riia, Aleksandri, Soola ja Kalevi tänavatega piirneva ala detailplaneeringu muudatuste osas.

Linnasekretär Jüri Mölderi sõnul on ajalehes välja toodud parandused esialgsetel andmetel viidud sisse detailplaneeringu menetlemise käigus ehk enne selle kehtestamist. „Sellisel kujul muudatuste tegemine ja segadus dokumentidega on kahtlemata lubamatud, kuid täpsed asjaolud selguvad juurdluse käigus," ütles Mölder.

Valge korrektuuripliiats ja dokumendilehekülgede väljavahetamine iseloomustavad kirvetööd, mille seni tundmatu tegelane saatis korda Tartu linnavalitsuse planeeringute arhiivis. Kesklinna maja kavandavat kinnisvaraarendajat tabas llatus, kui juba kehtestatud detailplaneering salapärastel asjaoludel muutus. Keegi on esialgset dokumenti moonutanud, kirjutas Tartu Postimees.

Pärast planeeringu kehtestamist 2002. aastal on muutunud nii detailplaneeringu põhijoonis, planeeringukausta lehekülgede numbrid kui ka linnavalitsuse omaaegne lähteülesanne. Salapärane tundmatu, kelle peamiseks tööriistaks on olnud jämeda valge joonega korrektuuripliiats, on lisaks kaustas lihtsalt lehekülgi välja vahetanud.

Sel kombel on kärbitud Riia, Aleksandri, Soola ja Kalevi tänavaga piirnevale alale kavandatava hoone korruste arvu. Detailplaneeringu peamiseks dokumendiks olevast põhijoonisest tõmbas kellegi karvane käsi valge pliiatsi abil Soola 2 kortermajalt maha ühe korruse, asendades numbri seitse numbriga kuus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474