15. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT alustas hotelli ja spordikompleksi ehitust Pärnus

YIT Ehituse poolt Pärnusse Ranna puiesteele rajatav apartment-hotell ja spordikompleks valmib 2008. aasta lõpus.

„Apartment-hotelli ja spordikompleksi projekti autoriks on suunatud arhitektuurikonkursi võitnud Arhitektuuribüroo Emil Urbel OÜ töö „September”,” lausus YIT Ehituse kinnisvaradirektor Rein Soosalu. „5-korruselise hoone esimesel korrusel on avatud parkla, vastuvõtt ning väliterrassiga kohvik. Hoone 2.-5. korrusel asuvad külaliskorterid, iluteenuste salong ja abiruumid. 4.-5. korruse külaliskorterid paiknevad läbi kahe korruse ning nende külaliskorterite juurde kuuluvad ka 21 m² terrassid. 5. korrusel asub ka 200 m² terrassiga kohvik-restoran.”

YIT Ehituse kinnisvaradirektor Rein Soosalu sõnul asub 3korruseline spordikompleks Ranna puiestee ja majutushoone vahel. „Spordikompleksi pääseb kahel viisil: Ranna puiesteelt ning apartment-hotelli kasutajatele ette nähtud galerii kaudu otse majutushoone teiselt korruselt. Spordikompleksis on ujula, jõu- ja aeroobikasaal, saun, riietus- ja pesemiseruumid ning kabinetid treeneritele ja massööridele. Spordikompleksi all on avatud parkla, et säilitada vaade hoone alt Ranna puiesteelt ranna promenaadile, suplusranda ja merele,” lausus Rein Soosalu.

YIT Ehituse juhatuse esimehe Priit Sauki sõnul on apartment-hotell ja spordikompleks avatud kõikidele linnakodanikele. Iga rannakülastaja saab jalutada otse Ranna puiesteelt Rannapromenaadile. „Hoone valmimisele eelnevalt ehitatakse välja Ranna puiestee ja Side tänava pikendus – rajatakse kahesuunaline asfalteeritud sõidutee koos kõnniteede, tänavatrasside, tänavavalgustuse ja teeäärse haljastusega. Teeäärse haljastuse üheks osaks on 33 pärnaga allee.”

YIT Ehitus on asutatud 1991. aastal. YIT Ehitus kuulub alates 2001. aastast Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuva ettevõtte YIT kontserni, mille kaheksas riigis tegutsevas tütarettevõttes töötab üle 22 300 inimese. YIT kontserni 2006. aasta käive oli 51,4 miljardit krooni, millest käive Balti riikides oli 3,1 miljardit krooni.

YIT Ehitus kasutab Eestis Pärnu randa apartementhotelli ehk rahvasuus kobarkäimlat ehitades nippe, mida kontserni kodumaal Soomes ei tehta. Annukka Lindroos Helsingi linnaplaneerimisametist on väitnud, et Soomes ei saaks hotelliehituse sildi all kortermaja rajada, kuigi samalaadne skeem on seal tuttav – eelkõige seoses Helsingi kesklinna ning vanade kvartalite hoonetega, mida linna soovib jätta avalikeks hoonetek.

Siiski pole Lindroosi sõnul Soome arendajad otseselt detailplaneeringust kõrvalehiilimiseni läinud, vaid loodavad planeeringu ümber teha.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474