29. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti investeerimisgrupp Alta Capital ostis ära ühe Läti suurema ehitusfirma

Eesti investeerimisgrupp Alta Capital ostis ära Läti ehitusfirma LEC selle ainuomanikult Janis Kolsilt.

Kols ei tahtnud tehingut kommenteerida, ka Alta Capitali üks omanikke Indrek Rahumaa keeldus kommentaaridest, kirjutas BBN.

Ekspertide hinnangul võib tehingu väärtus küündida 15 miljoni latini (330 miljoni kroonini). Informeeritud allikate sõnul võib Alta Capital ettevõtte peatselt edasi müüa ühele välismaisele ehitusettevõttele. Ka Läti ehitusfirmade liidu president Viktors Purins usub, et tõenäoliselt müüakse firma edasi mõnele välismaisele ostjale.

"Ajakiri Kapitals hindas LECi väärtuseks 27,46 miljonit latti (604 miljonit krooni), aga eeldan, et tehingu tegelik hind oli väiksem," ütles Martins Krutainis investeerimispangast SEB Enskilda.

"Tegu on muidugi natuke riskantse tehinguga, sest Läti ehitusturg hakkab kaotama senist kiiret kasvutempot. Aga teisest küljest, isegi minimaalse kasvu puhul on võimalik ehitusettevõttega teenida korralikku kasumit," rõhutas Krutainis.

LEC on Läti suuruselt viies ehitusettevõte.

LEC oli üks esimesi Läti ettevõtteid, mis hakkas ehitustöid välismaal tegema. Ettevõte on läbi viinud projekte Saksamaal, Slovakkias, Venemaal, Gruusias ja eksootilistes paikades nagu Ghana ja Elevandiluurannik.

2001. aastal rajatud investeerimisettevõte Alta Capital keskendub hästitoimivatesse ettevõtetesse investeerimisele ja üleostmistele. Alta Capitali hinnanguline investeeringute väärtus on enam kui 2 miljardit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474