3. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitajad trügisid võõrale maale

Pärnusse Tallinna maantee äärde Reval Auto müügisalongi rajav Eston Ehitus läks veidi hoogu ja trügis mullatöödega mitme meetri võrra ehitusplatsi kõrval asuvale riigi maale.

“Mingi neli meetrit on seda pinnast rohkem, aga võib-olla mõnes kohas viis, võib-olla, et mõnes kohas kuus, aga mõnes kohas võib natuke vähem olla,” ei tea tellija esindaja Mati Talu Haltron Grupp ASist isegi täpselt, kui palju Audide müügikeskuse rajamisega võõra maa pealt matti on võetud.

Küll aga teab Talu, et naaberkrundile ei trügitud ülbusest ega oskamatusest planeeringukaarti lugeda, vaid teadlikult - pinnase tõstmise käigus, kirjutas Pärnu Postimees. Tehnoloogia olevat selline. Kui lauget nõlva poleks tehtud, oleks Talu selgitusel jäänud kaht krunti eraldama järsak.

Igatahes on nii ehitaja kui tellija valmis oma tehnoloogilist iseärasust pisut korrigeerima. Kui songermaa on tahenenud, lükatakse see mõne meetri võrra tagasi ja kaetakse muruga.

Vastavalt linnaaednik Kristiina Kupperiga sõlmitud kokkuleppele istutatakse nõlvakule tosin kahe ja poole meetri kõrgust püramiidhaaba.

Reedel ehitusplatsi üle vaatamas käinud linnavalitsuse ehitusjärelevalve insenerile Mati Roossaarele kõlasid Talu selgitused ja lubadused igatahes veenvalt. “Ei ole võimalik tõsta ehitusalast pinda paar meetrit nii, et samal ajal jääb kallas sirgelt – no mingi nõlv peab ju jääma, iseasi, kas just neli meetrit,” kiitis ta takka.

Ometi lisas ehitusjrelevalve insener resoluutselt, et enne kui nõlv pole silutud ja sinna puud istutatud, objekt kasutusluba ei saa. Seda hakatakse taotlema ilmselt millalgi augustis, sest 20. augustil peab hoone valmis olema.

Seda, et ehitajad on ületanud planeeringuga lubatud piirid, märkas ehitusplatsist teisel pool riigimaad asuva elamu korteriühistu juhatuse liige Aivo Paalaid oma vilunud maamõõtja silmaga juba talvel, kui pinnasetööd algasid.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474