28. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei: iga päti järel me joosta ei saanud

Hoolimata faktist, et politseil kulus rahutuste ööl Kaarli kiriku juurest paarisaja meetri kaugusele, põhilisse märatsemispaika Pärnu maanteele jõudmiseks kaks tundi, peab politseiamet operatsiooni taktikaliselt õnnestunuks.

«Televisioonist nähtud kaadrid, justkui saanuks marodöörid segamatult poode röövida, ei vasta tegelikkusele,» ütles politseiameti peadirektor Raivo Aeg Postimehele.

Tema sõnul tõttas politsei sündmuskohtadele nii kiiresti kui võimalik. «Kuid politsei taktika näeb ette korrapärast liikumist,» nentis Aeg.

«Me ei saanud kaootiliselt mööda linna joosta ja igat pätti ükshaaval taga ajada. Nagu aeg näitas, taktika toimis. Nelja ja poole tunniga rahutused kontrolli alla saada pole pikk aeg,» lisas ta.

Politseijuhi väitel ei saanud suured politseijõud kohe esimese väljakutse peale Pärnu maanteele söösta, sest osa neist oli sel hetkel töös mujal. «Ning kogu operatsiooni taktika oli välja töötatud nii, et olulisim oli meie jaoks siiski kolmnurk, kuhu jäi Tõnismäe pronkssõdur,» lisas Aeg.

Ometi oli rüüstajate ohvriks langenud Tallinna äride omanikel eile politseile palju kriitilisi küsimusi. Raivo Aeg möönis nende õigustatust.

«Meil endal on samuti väga palju miks-küsimusi,» tunnistas sisuliselt kolmandat ööd magamata olnud politseijuht.

«Kui hindame ükskõik mis sündmusi kas või oma elus, avastame tagantjärele alati, et midagi saanuks paremini teha,» nentis ta. Üks mõjusamaid tegutsejaid oli reedeöises operatsioonis keskkriminaalpolitsei väikesearvuline eriüksus K, kes suunati enamasti kõige kriitilisematesse kohtadesse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474