17. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miljonärile jäi 600 m2 villa kitsaks

Ehitusettevõtja Mati Heinsar laskis oma Viimsis asuva 600 m2 maja lammutada, et suurema jaoks ruumi teha.

Selle nädala algul üllatas Viimsi poolsaare elanikke enneolematu vaatepilt. President Lennart Meri maja naabruses lammutas kopp maha noobli eramu. Eesti Ekspress selgitas avaliku kinnistusregistri järgi välja, et 600ruutmeetrine häärber kuulus ehitusettevõtja Mati Heinsarele (42).

"Miks ma hakkasin oma kodu lammutama? Hea küsimus. Ma arvasin, et see ei ärata nii suurt tähelepanu. Minu maja ei ole ju Stenbocki maja," oli Heinsar üllatunud, kui talt küsiti lammutamise põhjuseid.

"Ma elasin selles majas kümme aastat. Aga mul tulid uued ideed ja ma tahtsin ehitada endale uut maja. Ma otsisin meelepärast krunti, aga ei leidnud. Samas meeldis olemasolev Viimsi krunt mulle väga. Ma armastan mere lähedust. Meri annab vabaduse. Ise ehitajana võin ma öelda, et ühe maja ümberehitamine on väga vaevaline tegevus. See oleks sama mis võtta vana pintsaku üks käis ja hakata sellele kõike muud juurde õmblema," selgitas mees põhjusi, miks vana maja maha tuli võtta.

Uus maja on Heinsare sõnul tema kuues endale ehitatud elamu. "Projekt on juba valmis. Arhitekt on Malle Laan, nagu ka eelmise maja puhul. Meil on väga hea koostöö. Uus maja hakkab väliselt olema enam-vähem samas stiilis. Ainult suurem tuleb," ütles Heinsar.

Uus maja tuleb omaniku sõnul umbes tuhande ruutmeetri suurune, kuhu mahub garaaž kogutavatele vanadele autodele, elamisplokid lastele ja puhkekompleks.

Projekti maksumust Heinsar avalikustada ei soovinud.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474