21. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna kerkib Baltikumi esimene intelligentne korterelamu

Tallinna kesklinna Juurdeveo tn 19 kerkib Baltikumi esimene Targa Kodu kontseptsiooniga korterelamu, mille omanikud saavad koduga sidet pidada interneti teel.

Uues korterelamus moodustavad ühtse terviku nii korterite kütte-, jahutus-, valgustus- ja turvasüsteemid, kui ka hoone üldised tehnosüsteemid. Iga Targa Kodu omanik saab oma koduga suhelda korterisse paigaldatava puutetundliku ekraani abil või ka kodust eemal olles interneti teel, teatasid projekti arendaja Landscape Invest ja müüja ERI Kinnisvara.

Landscape Investi projektijuhi Märt Mathiseni sõnul on tänapäeva moodsad majad täis arvuteid ja erinevaid süsteeme, mis pahatihti ei suuda omavahel koostööd teha ja vajavad igaüks eraldi lähenemist.

"Teatud kombineeritud lahendusi on varem kasutatud luksuslikumates eramajades ja kõrgema klassi büroohoonetes, kuid nii terviklikku integreeritust pole siiani suudetud pakkuda. Meie Tark Kodu on teadaolevalt Baltikumi esimene sellise terviklahendusega elamu," selgitas Mathisen projekti põhiolemust.

Targa Kodu juhtsüsteem optimeerib korteri ekspluatatsioonikulusid ning suurendab kasutusmugavust. "Näiteks palava toa puhul otsustab Tark Kodu, kas on vajalik käivitada sisemine jahutussüsteem või on otstarbekam juhtida tuppa välisõhku. Tühjaks jääva korteri valve alla panemisega lülituvad samaaegselt välja ka liigsed voolutarbijad. Lisaks on igal elanikul pidev ülevaade kütte- ja elektrikuludest ning kuu kokkuvõtete majahaldajale edastamise eest hoolitseb samuti Tark Kodu," tõi Mathisen mõned näited Juurdeveo 19 korterite võimalustest.

Targa Kodu tehnoloogilise lahenduse töötavad välja Eesti ettevõtted AS Eltron ja Yoga Intelligence AS.

Neljakorruselise 85 korteri ja majaaluse garaažiga hoone projekteerisid Harry Klaar ja Kätlin Saks arhitektuuribüroost On Arhitektid. Eraldi tähelepanu on pööratud ka sisekujundusele, kus kliendil on võimalik valida nelja kõrgel tasemel sisekujunduspaketi vahel. Sisekujunduse töötasid välja sisearhitektid Jan Joonas Graps ja Ken Kristjan Ruut, kes on muuhulgas tuntud ka mööblisarjade Incognito ja Woodoo loojatena.

Projekti arendajaks on Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendusettevõte Landscape Invest. Maja valmib järgmise aasta märtsis. Ehituse peatöövõtja on Eventus Ehitus ja korterite müüki teostab ERI Kinnisvara.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474