30. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara tootlikkus kõrgeim Iirimaal

Investment Property Datapank (IPD) kogutud andmete põhjal oli mullu 14 Euroopa riigist kõrgeima tootlikkusega kinnisvara Iirimaal (28,2%) vahendab Eesti Päevaleht.

Kõige kehvema tulemuse andis kinnisvarasse investeerimine Saksamaal - keskmiselt 1,3%.

Naaberriigi Soome kinnisvara tootlus oli 2006. aastal 10,1%. Soome aktsiate tootlus ületas mullu kinnisvara tootlust ligi kolm korda, kuid aktsiate seas oli üks paremini esinenud sektoreid kinnisvara firmade aktsiad, mille indeks tõusis aastaga koguni 62,6%

Viimasel viiel aastal on kinnisvarasse investeerimine andnud Soomes aastas keskmiselt 6,9% tootlust, aktsiad 17,6% ning kinnisvaraaktsiad 38,1%.

Euroopa kinnisvarasse tehtud investeeringute keskmine tootlus 2006. aastal oli 14,1%.

Euroopa kinnisvaratootlusi iseloomustava IPD Pan-Europeean Property Index hõlmab praegu 14 Euroopa riigi kinnisvara ning põhineb professionaalse juhtimise all olevate kinnisvaraportfellide tulemustel. Kokku on portfellide maht 625 miljardit eurot, mis IPD kinnitusel moodustab 46% Euroopa kinnisvara turust.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474