13. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arakas: paljud eestlased on muutunud kinnisvaras tõsisteks asjatundjateks

Arco Vara juhatuse esimees Viljar Arakas soovitab, et inimesed tutvuksid põhjalikult Arco Vara prospektiga ning langetaksid kaalutletud otsuse.

"Paljud eestlased on tänu viimaste aastate kinnisvaratehingute volüümile muutunud kinnisvaras tõsisteks asjatundjateks. Mina saan soovitada ainult seda, et inimesed tutvuksid põhjalikult meie prospektiga ja meie kuue tegevusriigi majandusnäitajatega ning langetaksid kaalutletud otsuse," ütles Arco Vara juhatuse esimees Viljar Arakas.

Arakas ütles, et ettevõtte nimel saab ta kinnitada, et ettevõtte on prospekti kaasanud kogu olulise informatsiooni oma tegevuse kohta ning ka sõltumatute hindajate ekspertiisid, et investorid saaksid võimalikult ülevaatliku pildi Arco Vara varadest.

"Juhin aga tähelepanu kahele asjale. Esiteks, Arco Vara finantsaruannetes on kinnisvarainvesteeringute hindamisel lähtutud olemasolevatest rahavoogudest, mitte nende arenduspotentsiaalist. Seetõttu ei kajasta kinnisvarainvesteeringute bilansilised väärtused finantsaruannetes nende võimalikku maksimaalset turuväärtust, mis võib olla oluliselt kõrgem bilansilistest väärtustest. Colliers International on varade hindamisel arvesse võtnud ka nende arenduspotentsiaali," lisas ta. "Teiseks, vastavalt rahvusvahelistele raamatupidamisstandarditele tuleb näiteks elamuarendusprojektid ja oma kasutuses olevad kinnisvaraobjektid kajastada finantsaruannetes soetusmaksumuses. Arvestades varade soetuste aega, on enam kui tõenäoline, et selliste objektide turuväärtus on kõrgem."

Arco Vara hindas eelmise aasta lõpus oma projekte ligi 400 miljoni krooni eest ümber, et piisavalt eduka firmana börsile minna. Spetsialistide hinnangul ei pruugi projektide uus hind vastata tegelikkusele.

2006. aasta bilansis kõpitseti Arco Vara arendusprojekte 386 miljonit krooni kallimateks, kui need olid 2005. aasta lõpus, kinnisvarabuumi kõrghetkel, kirjutab tänane Äripäev. Samal ajal oli Arco netokasum eelmise aasta kohta 217 miljonit krooni. See tähendab, et ümber hindamata oleks juhtiv arendusfirma kahjumit kannatanud.

Homme, 14. juunil kell 16.00 lõpeb kinnisvaraettevõtte Arco Vara aktsiate esmane avalik pakkumine Eestis ja Lätis, ettevõttel on kavas pakkumise tulemused avalikustada reedel ning kauplemine aktsiatega Tallinna Börsil algab eeldatavasti 21. juunil.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474