13. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Smuuli viadukti vastupidavust katsetatakse 30tonniste veokitega

Reede hommikul korraldab Merko Ehitus Smuuli tee viadukti vantsilla koormuskatsed.

Reede hommikul orienteeruvalt kella 5st 10ni viib Merko Ehitus koostöös Šveitsi ettevõtte Dreibau Ingeneurs Conseils SA-ga, Estkonsult OÜ-ga, Järelpinge Inseneribürooga ja Maanteeameti ekspertidega läbi Smuuli tee viadukti vantsilla koormuskatsed, teatas Merko Ehitus.

Koormuskatsete käigus sõidavad viaduktile kasvava koormuse järjekorras erinevate skeemide järgi 30tonnise kogukaaluga veokid, selgitas Merko Ehituse juhatuse liige Andres Agukas. Kõigepealt liiguvad veokid vantsilla keskmise ava ühe neljandiku peale. Seejärel pannakse vantsilla keskmisele avale kahes reas 30 tonnised veokid kogu ulatuses. Mõlema skeemi alusel jäävad veokid sillale vähemalt tunniks ajaks, et näha koormuse mõju konstruktsioonidel

Koormuse tulemusena tekkivaid võimalikke muutuseid mõõdetakse 1-millimeetrise täpsusega 46-s erinevas mõõtepunktis enne koormuste pealeminekut, koormuste ajal ning pärast koormusi. Samuti jälgitakse infrapuna termomeetrite abil temperatuuri muutusi betoonkonstruktsioonis. Mõõtmisandmed lähevad seejärel analüüsimisele, proovikoormamise tulemuste hindamisel lähtutakse normis SNiP 3.06.07-86 „Sillad ja teetruubid. Uuringute ja katsetuste eeskiri.” esitatud soovitustest. Nõuetele vastamise korral on kavas viadukt avada 22. juunil.

Smuuli tee viadukt ühendab Smuuli tee Peterburi teest kuni Suur-Sõjamäe tänavani. 370 meetri pikkune viadukt üle raudteede ehitati esmakordselt Eestis 170 meetri ulatuses vantsillana ja 200 meetri ulatuses viieavalise talasillana. Viadukti sõiduradade laius on 3,5 m ja kergliiklustee laius 4 m. Tellija on Tallinna kommunaalamet, omanikujärelvalvet teostab Teede Projektijuhtimise AS.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474