18. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti esindused Venemaal saavad julgeolekuks ligi miljoni

Tagamaks senisest paremat valvet Eesti Moskva suursaatkonnas ja Peterburi peakonsulaadis, kavatseb valitsus anda riigi esindustele juurde 700 000 krooni.

Aprilli lõpu ja mai alguse pronkssündmuste järel, mille mõjud olid kogu maailmale nähtavad just Moskva ja Peterburi Eesti esinduste piiramise taustal, plaanib siseminister Jüri Pihl valitsuse reservist taotleda julgestuspolitseile täiendavateks valvekuludeks 700 014 krooni, kirjutas Postimees.

Välisministeeriumi pressiesindaja Ehtel Halliste sõnul eraldatakse Peterburi esindusele tunduvalt suurem summa, sest seal seni kodumaist valvet polnudki. "Oma kodumaist valvet pole enamikus Eesti esindustes," ütles Halliste. "Aprilli lõpu sündmused sundisid politseivalvet tõhustama."

Valitsuse korralduse "Julgestuspolitsei valvatavad ja kaitstavad objektid" eelnõu seletuskiri toob välja ka uued objektid, mida kaitsma ja valvama hakatakse. Nii näiteks hakatakse valvama riigikogu kantselei haldushooneid, elektrooniliste valveseadmete ostu ja paigaldamise raha tuleb riigikogu kantselei eelarvest.

Raha välisesinduste turvamiseks

• Siseminister Jüri Pihl tahab valitsuse reservist taotleda julgestuspolitseile 700 014 krooni täiendavateks valvekuludeks.

• Selles summast 61 763 krooni läheks Moskva suursaatkonna mehitatud valve personalikuludeks ja 329 251 krooni Peterburi peakonsulaadi valvajatele.

• Moskva suursaatkonna majanduskuludeks soovitakse juurde saada 57 000 ja Peterburi 252 000 krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474