26. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hotell tahab poisikeste pärast okastara ehitada

Grand Hotel Viljandi on hädas klientidele mõeldud parklas pahandust tegevate lastega ja kavatseb nende eemal hoidmiseks rajada vangilaagrit meenutava turvapiirde, kirjutas Sakala.

"Meid sunnib selleks hädavajadus," nentis hotelli suhtejuht Mart Salumäe ja asus loetlema, mida poisikesed Lossi tänav 31-c asuvas kvartalisiseses parklas korda on saatnud.

"Plats on pidevalt täis plastitükke ja muud prahti, nad mängivad seal jalgpalli, mis võib autodele viga teha, alajaama tuulutusrestid lõhuti ära ning kliente ja meie töötajaid sõimatakse."

Kui enamasti on tegu kergete koerustükkidega, siis kahel korral on hotelli parklas autosse sisse murtud. Aprillis tungiti ühte päevi näinud sõidukisse, kust omaniku sõnul midagi siiski ei varastatud.

10. juuni öösel langes huligaanide ohvriks uunikum, poole sajandi eest valmistatud Mercedes, mille salongi pääsemiseks oli lõhutud juhipoolse ukse kolmnurkne klaas. Turvakaamera lindistuselt on näha, kuidas umbes 14-aastased poisid auto telliskiviseinast eemale veeretavad ja selle siis hooga vastu müüri lükkavad.

Viljandi politsei pressiesindaja Agu Lalli sõnul pole sissemurdjaid seni kätte saadud, ent kui nad ka tabatakse, võib selguda, et huligaanid on alla 14 aasta vanad ja vastutusele võtta neid seetõttu ei saa.

Praegu on parkla kolmest küljest ümbritsetud poolteise meetri kõrguse aiaga, neljandast aga ühe hoone tagaseinaga. Isegi kui selline aed kergejalgseid noori peaks, pääseksid nad vähimagi raskuseta sisse väravaks oleva tõkkepuu alt.

Mart Salumäe sõnul kavatseb hotell veel enne folgifestivali algust aia märksa kõrgemaks ehitada ja panna selle ülemisse serva rulli keeratud okastraadi. Tõkkepuu vahetatakse automaatselt avaneva värava vastu ja seatakse üles liikumisanduritega turvavarustus. Samuti on kavas soetada paremad valvekaamerad.

"See läheb meile maksma vähemalt 200 000 krooni, mis on ühele Viljandi hotellile suur investeering, kuid midagi muud ei jää üle," kõneles Salumäe.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474