29. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Öine Vahtkond asub politseinikke tuvastama

Öise Vahtkonna aktivistid otsivad pronksööl osalenud politseinike tuvastamiseks arvutiprogrammi. Väidetavalt selleks, et nii ära tunda rahutuste mahasurumisel osalenud venekeelseid õiguskaitsjaid, kirjutas Postimees.

Juri Žuravljov rääkis ajalehele MK Estonia, et Öise Vahtkonna aktivistid on juba mitu nädalat heietanud mõtet omandada programm, mille abil saaks arvutis luua fotorobotid neist politseinikest ja riigiametnikest, kes väidetavalt jõhkrutsesid aprilli pronksöödel kinnipeetute kallal.

"Meie eesmärk on aidata õiglust taastada. Tahame, et süüdlased saaksid karistuse," sõnas Žuravljov, kes ka ise

27. aprilli öösel D-terminalis kinnipeetuna istus ning nägi enda väitel pealt, kuidas politsei väidetavalt inimesega julmalt käitus.

Žuravljovi sõnul ei ole välistatud, et jõhkarditest politseinike äratundmiseks loodavate fotorobotite programmi hankimiseks palutakse abi ka Venemaa õiguskaitseorganitelt.

Nagu väitis üks Öise Vahtkonna tegemiste ja ideega kursis olev riigiametnik Postimehele, on tegelik aktivistide plaan väidetavalt sootuks midagi muud kui lihtsalt politseinikest arvutis fotoroboteid joonistada, sest viimasega saaks hakkama iga kunstnik.

"Öisele Vahtkonnale ei mahu hinge, et pronksöödel seisid politseinike rivis ka hulk vene keelt kõnelevaid mundrikandjaid," väideti Postimehele.

"Nii on nende idée fixe leida programm, mis aitaks pronksöödel tehtud tuhandetelt fotodelt tuvastada just mitte-eestlastest politseinikud, kelle nimed ja fotod saaks seejärel näiteks internetti üles riputada ja neid "omasid" niimoodi provotseerida. Eesmärgiga neid kas hirmutada või mõjutada neid järgmiste rahutuste ajal mitte seisma politseileeris."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474