30. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fitch: Briti kinnisvara on ülehinnatud

Rahvusvahelise reitinguagentuuri Fitch arvates on Ühendkuningriigi eluasemed võrreldes nende pikaajalise keskmise väärtusega vähemal 20% võrra ülehinnatud.

Laenude riskantsust hindav Fitch leidis, et eluasemete hinnad on sissetulekutest mööda kihutanud viimase kümne aasta jooksul, kirjutas BBC.

Ühendkuningriigi elanike suure laenukoormuse tõttu on riik intressitõusu suhtes üks maailma haavatavaim majandusruum. 16 vaatluse alla võetud riigist oli Ühendkuningriik haavatavuselt kolmandal kohal.

Fitchi uuringu eesmärk oli majandusnäitajaid analüüsides välja uurida, millistes riikides on kinnisvara ülehinnatud ja keda ähvardab intressitõus kõige enam. Lisaks võeti arvesse ka seda, millist tüüpi laenusid turul enim kasutatakse (ujuva või fikseeritud intressiga).

Ühendkuningriigist veelgi haavatavam on intressitõusu suhtes Uus-Meremaa ja Taani, kus viimasel ajal on kinnisvara hinnad kiiresti tõusnud, kasvatades ka elanike laenukoormust.

Skaala teises otsas olid itaallased, sakslased ja jaapanlased, keda intressimuutus vähem mõjutab. Põhjus on lihtne - neis riikides on kinnisvarahindade ja palkade tõus käinud rohkem käsikäes ning seega ei ole ka inimeste laenukoormus tõusnud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474