31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner Kinnisvara esimese poolaasta kasum kahanes 29%

Kinnisvarafirma 1Partner Kinnisvara 2007. aasta esimese kuue kuu kasum oli 3,5 miljonit krooni, mis on 28,6% vähem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Ettevõtte käive oli samal perioodil 12,8 miljonit krooni, mis on veerand miljoni krooni võrra enam eelmise aasta sama perioodi tulemusest.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on paariprotsendine käibekasv hea tulemus. “Igaüks saab aru, et turg on muutunud ning tänavu viimasel paaril aastal toimunud kasvurallit oodata oleks utoopiline,” kommenteeris Vahter, tunnistades samas, et ettevõtte kasumlikkus on langenud. 2006. aasta 6 kuu 4,9 miljoni krooni suurusele kasumile jääb selle poolaasta 3,5 miljonit krooni küll selgelt alla. “See on tõsi, et n-ö lihtsat raha enam ei teeni ning marginalid on tagasihoidlikumad. Tänu sellele on ka kinnisvaravahenduses pilt selgem – spekulandid on kadunud, kuid tugevad tegijad saavad endiselt kenasti hakkama,” nentis Vahter.

Vahter lisas, et mingist kinnisvaraturu vabalangusest või suurest kriisist rääkimine ei ole kindlasti põhjendatud. “Eks püksirihma on ka kõik suuremad tegijad pidanud pingutama, kuid numbrid tõestavad, et paanikakülvajate prognoosidest hoolimata toimub turul endiselt aktiivne kauplemine,” lisas Vahter. 1Partneri esimese poolaasta kogemus kinnitab, et piiratud koguses kaup – näiteks kesklinna kvaliteetkorterid – on jätkuvalt hinnas. “Põllupealsetel arendustel on muidugi raskem, sest päris kõike inimesed enam lennult ei haara,” lisas 1Partner kinnisvara tegevdirektor.

1Partner Kinnisvara põhiteenused on kinnisvara vahendus, hindamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine. 1Partner Kinnisvara poolt juhitavate varade kogumaht ületas 2006. aasta lõpu seisuga 1,2 miljardit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474