1. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hannes Rumm: Savisaar soovib enda pattudelt tähelepanu hajutada

Sotsiaaldemokraat ja ajakirjanik Hannes Rumm peab jaburaks mõtteks Edgar Savisaare välja käidud ideed selle kohta, et riik peab hakkama kinni maksma eluasemelaene, mida laenuvõtjad ise enam tasuda ei jaksa.

"Toreadoor Savisaar tegi seda esmaspäeval jälle! Käis välja ilmselgelt rumala mõtte, mida härg pimesi ründama tormas. Jaburaks mõtteks oli Savisaare esmaspäevases Postimehes välja käidud idee selle kohta, et riik peab hakkama kinni maksma nende inimeste eluasemelaene, kes ise oma võlga enam tasuda ei jaksa," kirjutab Rumm oma blogis.

Rummu sõnul ei ole kindlasti Savisaar rumal inimene, seepärast on vaja küsida, miks ta nii rumala, aga samas provokatiivse mõttega just nüüd välja tuli? "Põhjus on lihtne – ta manipuleerib taaskord kriisiolukorras ajakirjanduse ja avalikkusega, juhtides teadlikult provotseerides tähelepanu oma suurelt patult mõnele pseudoprobleemile," leiab Rumm.

"Sotsiaaldemokraadi sõnul piisab Savisaarel vaid ajakirjandusele punase räti näitamisest, kui see – või vähemalt piisavalt mõjukas osa sellest – rünnakule sööstab: "Postimees tegeleb sel nädalal üliinnukalt Savisaare eluasemelaenudega ning kritiseerib Savisaart tema idee pärast, mis niigi pöörast laenurallit veelgi kiirendaks. Nii on Savisaarel õnnestunud tuima vaikimise ja pettemanöövriga tähelepanu ära juhtida oma 51 km/h kiiruseületamiselt, mille eest politsei teda peagi karistab. Täpselt sama käitumismalli kasutas Savisaar pärast aprillikriisi, mis tegi temast suure osa eestlaste silmis Kremli käsilase. Et varjutada aprillikriisi ülimalt negatiivseid tagajärgi, mis kukutasid Keskerakonna populaarsuse eestlaste silmis enneolematult madalale, viis Savisaar Keskerakonna lauspopulistlikule rünnakule alkoholismi vastu kõigil rinnetel korraga. Ja jälle õnnestunult – meedia näägutas kooris Tallinna linnapea ja Harju maavanema kallal ning see ühendkoor varjutas edukalt Keskerakonna juhi Kremli-meelset käitumist."

Rumm tegi blogis ka ühe ennustuse. "Kohe, kui ajakirjandusse jõudis uudis Savisaare kiiruseületamise kohta, lekkis meediasse info Rahvaliidu esimehe Jaanus Marrandi mitu kuud vana kiiruseületamise kohta. Mis teie arvate, millisest infoallikast Marrandit puudutav uudis just Savisaarele nii sobival hetkel meediasse jõudis?" küsis Rumm.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474