29. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoil: ausale firmale on kartellisüüdistus sama, mis süütule mõrvasüüdistus

Eesti Statoili peadirektor Helle Kirs-Toiger ütles aripaev.ee lugejate küsimustele vastates, et süüdistus kartellikokkuleppes on ausale äriettevõttele midagi sarnast nagu süütu inimese süüdistamine mõrvas.

Küsimusele, miks on Eesti Statoililt peaaegu võimatu majandustulemusi saada ning seetõttu tekivadki kartellikahtlused, vastas Kirs-Toiger, et süüdistus kartellikokkuleppes on ausale äriettevõttele midagi sarnast nagu süütu inimese süüdistamine mõrvas. "Emotsionaalsed kartelliteemalised seisukohavõtud on eksitavad ning kahetsusväärsed. Konkurentsiamet on viimase 5 aasta jooksul korduvalt kontrollinud mootorikütuseturul osalejate äritavasid, sisseostu-, müügi- ja hinnapõhimõtteid ning tegutseb aktiivselt, et tagada aus konkurents. Statoili kontserni põhinõudena kehtib Eesti Statoilile ausa konkurentsi reegel – Statoil konkureerib turgudel teiste ettevõtetega ausalt ja eetiliselt järgides konkurentsi reguleerivaid seadusi ja õigusakte, see põhimõte kehtib nii suhetele konkurentide kui klientide ja tarnijatega," vastas juht.

Ta lisas, et AS Eesti Statoil on börsiettevõtte Statoil ASA 100% tütarettevõte. "Kuna meie emaettevõte aktsiad on noteeritud New York’i ja Oslo börsil, siis kohustume tütarettevõttena lähtuma kontsernile kehtivatest reeglitest. AS Eesti Statoil on kontserni ettevõttena lubatud majandustulemused avaldada vaid peale audiitori järeldusotsuse väljastamist vastava majandusaasta aruande kohta, paraku on jõuab suurettevõtte puhul see aeg kätte tõepoolest alles majandusaastale järgneva aasta juunikuus," märkis ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474