3. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mees ja naine jäid Eesti piiril vahele ligi 2 miljoni rublaga

Venemaalt Eestisse tulnud mees jättis kaasas olnud 1 880 000 Vene rubla deklareerimata, toll pidas raha kinni ja viis läbi väärteomenetluse.

19. septembril sisenes Venemaalt Eestisse mees, kes ei soovinud midagi deklareerida. Tollikontrolli käigus avastasid tolliametnikud tema riiete alt 1 880 000 Vene rubla väärtuses sularaha (ligi 831 000 krooni). Alates juunist tuleb kõik kaasas olevad üle 10 000 euro suurused sularahasummad Euroopa Liidu piiri ületamisel kirjalikult deklareerida, seetõttu pidas tollikontroll raha kinni ning vormistati väärteoprotokoll. Eelmisel nädalal otsustati isikut trahvida maksimummäära ulatuses, ehk 6000kroonise rahatrahviga, ning tagantjärele deklareeritud raha sai mees tagasi.

3. oktoobril jäi Narvas tollile vahele jalgsi piiri ületanud naine, kelle taskutest avastati viis rahapakki kokku 250 000 eesti krooniga (ligi 16 000 eurot). Ka see summa ületab 10 000 euro piiri ning deklareerimata sularaha peeti kinni. Naisele koostati väärteoprotokoll.

Maksu- ja tolliameti tollikontrolli osakonna juhataja Urmas Järgi sõnul on alates 15. juunist kehtiva sularaha deklareerimise nõude puhul tegemist määrusega, mis kaitseb Euroopa Liitu kuritegevuse eest. "Suurte sularahasummade deklareerimise määrus on kehtestatud võitluseks rahapesu ning sellest tuleneva võimaliku terrorismi rahastamisega ja muude kuritegudega," selgitas Järg.

Sularahadeklaratsiooni peavad esitama kõik Euroopa Liitu sisenevad või sealt väljuvad isikud, kellel on kaasas 10 000 või enam eurot, samas väärtuses muud valuutat või vabalt vahetatavaid varasid näiteks võlakirju, aktsiad, reisitšekke või samalaadseid maksevahendeid.

Kokku on kolme ja poole kuuga sularaha Eesti piiri ületamisel deklareeritud 193 korral.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474