26. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerika võimud määrasid British Petroleumile hiigeltrahvi

USA ametivõimud trahvisid British Petroleumi (BP) 373 miljoni dollariga (4,1 miljardi krooniga). Texase kütusetehase plahvatuses sai 2005. aastal surma 15 inimest, lisaks moonutas BP hindu.

BBC News edastas, et Ameerika Ühendriigid määrasid BP-le 373 miljoni dollarise trahvi, millest 50 miljonit dollarit (548 miljonit krooni) tuleneb 2005. aastal toimunud plahvatusest. See summa on kõige suurem trahv õhu saastamise eest, vahendas Lenta.ru.

BP maadleb veel mitmesuguste tsiviilnõuetega. Firma on õnnetuses kahju kannatanud inimestele välja maksnud juba 1,6 miljardit dollarit (17,5 miljardit krooni).

Ülejäänud osa hiigeltrahvist tuli hinnamanipulatsioonide eest. Nimelt moonutas BP 2004. aastal propaani turuhinda. Asjaga oli seotud neli BP tippjuhti. 303 miljonit dollarit (3,3 miljardit krooni) on samas kõige suurem siiani määratud trahv hinnamanipulatsioonide eest.

Oktoobris avaldas BP kvartalitulemused, mille kohaselt kukkus kasum 45%. Firma on teatanud oma valmisolekust hiigeltrahv ära maksta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474