2. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendaja jättis elanikud katuseta majja vihma kätte

Kortermajale uut korrust peale ehitama hakanud firma hävitas Tallinna-lähedases Jüris suure osa ülemiste korruste korterite remondist ja sisustusest.

«Seinad hallitavad, mõned kohad on läbimärjad, magamistoas on sooja 14 kraadi,» kirjeldas Jüris Ehituse 10 majas elav Eha Kaldmäe olukorda, mis tekkis pärast neljanda korruse ehituse alustamist, kirjutas Postimees.

Sügistorm viis paari nädala eest majalt ehituse ajaks peale pandud ajutise katuse ja lükkas ümber ka tüki juba laotud neljanda korruse seina, maja konstruktsioonidesse jõudnud vesi rikkus mitme kolmanda korruse elaniku kodu sisustuse, maja on katuseta seniajani.

Elanikud näevad kahjutekitajana peamiselt oma korteriühistu esimeest Marek Aunveri, keda nad kahtlustavad isikliku kasu nimel ühistu soovide eiramises. Kaldmäe sõnul on elanikud neljanda korruse ehitamisele vastu, kuid ühistu juht ajab oma. «Me oleme kuulnud, et ta pidi saama neljandale korrusele suure korteri,» märkis Kaldmäe.

Samas otsustas korteriühistu 2003. aastal ise, et maja tehakse korda, mille rahastamiseks ehitatakse ja müüakse neljanda korruse korterid, pääsedes sel moel pangalaenu võtmisest, poolteist aastat valitses aga ülemistel korrustel vaikus ning tagatipuks selgus, et väljavalitud arendaja on projekti jõudnud kaks korda edasi müüa.

Vahepeal neljanda korruse osas meelt muutnud elanikud taotlesid tänavu suvel Rae vallalt ehitusloa tühistamist, mis tähendas põhjalikku tüllipööramist Aunveriga, kes oli jätkuvalt neljanda korruse ehitamise poolt.

Aunver kinnitas, et 2003. aastal, mil ühistu asutati, tõstatas tema idee maja korda teha ja selle rahastamiseks lasta neljas korrus peale ehitada, probleeme ehitustöödega ta ei salga. «Katuse mahavõtmisega on omad riskid, aga konstruktsioonidega on kõik korras ja ehituslikult mingit suurt jama pole. Et uputab, seda ikka juhtub.»

Ühistujuhi sõnul on lootust saada märtsiks neljanda korruse sisetöödega ühele poole. «Täna (eile – toim) peaks valatama vahelagi, siis saab hakata ka sarikaid ja katust paigaldama,» märkis ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474