23. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Märjamaa vald müüb Kuuda hooldekodu erakätesse

Märjamaa vald pani oktoobri lõpus enapakkumisele pisut enam kui 10 töötajaga Kuuda hooldekodu, ostusoove laekus vaatamata 1,7 miljoni kroonisele alghinnale vaid üks.

Mullu 12 inimesele tööd pakkunud ning 35 voodikohaga OÜ Kuuda Hooldekodu juht Aleksander Koch ütles, et kuna ühtegi huvilist hoolekandeasutust vaatama ei tulnud, avaldas ta ise soovi ettevõte ära osta.

"Kui õnnestub, siis ostan ära," rääkis Koch aripaev.ee-le ja lisas, et plaanib ostuks pangast laenu võtta. Kui pank laenu annab, saab Koch hooldekodu kätte alghinnaga ehk 1 688 000 krooni eest.

"Eks ta on nii ja naa," kommenteeris Koch hooldekodu majandamist kui potentsiaalset investeerimisobjekti. "Väikesed hooldekodud peavad edaspidi Euroopa Liidus võibolla uksed hoopis kinni panema, kui toetusi ei saa. Märjamaa vallast ei ole me kunagi toetust saanud."

Möödunud aastal teenis hooldekodu 2,2 miljoni kroonise käibe juures 172 000 krooni puhaskasumit. Aasta varem oli ettevõtte käive 1,9 miljonit ja kahjum 32 000 krooni.

Kuuda hooldekodu majandusaasta aruande kohaselt oli firma bilansimaht aastavahetuse seisuga pisut alla 700 000 krooni. Firma nimel on kaks kinnistut, millest suurem on sotsiaalmaa ning pisem tootmismaa.

Hooldekodu tegutseb ühekordses 460 ruutmeetrises kivihoones, mille ühes otsas on köögiblokk koos laoruumiga ja teises otsas olmeblokk wc-de ja pesuruumiga. Maja keskosas asuvad eakate hoolealuste toad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474