28. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bussijuhtide streigile lisandusid Valga, Paide ja Harjumaa

Esmaspäevast tänaseni läbiviidud streigikoosolekutel on kindlalt streigi poolt hääletanud ka Valga, Paide ja Harjumaa bussijuhid, teavitas Transpordi Ametiühing.

Tallinna Autobussikoondise ametiühingu juhatus ei välistanud streigis osalemist. Lõplik otsus selles suhtes tehakse 12. detsembri hommikul vastavalt reaalselt kujunenud vajadusele.

Praeguse seisuga osalevad bussijuhtide streigis kindlalt Harju-, Tartu-, Pärnu-, Valga-, Saare-, Lääne- ja Järvamaa, samuti Rakvere ja Kohtla-Järve roolikeerajad. Mitmes kohas on streigikoosolekud veel pidamata.

Ametiühingu streigikomitee juht Aare Kübarsepp pidas väga oluliseks Tallinna bussijuhtide otsust oma teiste maakondade kolleege põhimõtteliselt toetada.

"Streik on ette valmistatud pideva laienemise põhimõttel, et iga päev lisanduvad uued streikijad. Pealinna sohvrite toetusstreiki võib vaja minna streigi viiendal-kuuendal päeval, kui seni pole tulemust saavutatud," rääkis Kübarsepp.

Tema sõnul on Tallinna meeste palgatariifid küll nõutavast 45kroonisest alampalgast juba täna kõrgemad, kuid üldine palgatõus sunniks ka Tallinna linnavalitsust ajaga sammu pidama ning kiiremini pealinna palku kergitama.

Bussijuhtide sektsiooni ettepanekul kuulutas Transpordi Ametiühing 11. detsembriks välja tähtajatu streigi. Streigiga nõutakse üleriigilise kollektiivleppe allkirjastamist, mis lisaks transporditöötajate kõrgemale alampalgale teeb täpsustusi töö- ja puhkeaja korralduses ning sätestab transporditöötajate lisapuhkused.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474