28. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maarja Küla saab multifunktsionaalse keskuse

Maarja Küla saab ligi 400-ruutmeetrise multifunktsionaalse külakeskuse, mille hoones on õppeklassid ja saal ürituste tarbeks.

Külakeskuse hoones on õppeklassid ja saal ürituste tarbeks ning selle kõrval laululava suvisteks välisündmusteks. Keskuse ehitajaks on Kalevi tütarfirma AS Kalev REC, keskus valmib 2008. aasta septembriks, teavitas Maarja Küla.

Maarja Küla juhataja Ly Mikheimi sõnul saab keskusest küla süda, mis koondab endas palju erinevaid funktsioone ning lahendab mitu probleemi ühekorraga. „Praegu puudub meil koht, kus kõigi külaelanikega kokku saada ja asju arutada. Külakeskus lahendab selle mure ja pakub veel palju erinevaid lisavõimalusi,” rääkis Mikheim, kelle teatel saab majasse ruumid ka seni Tartus tegutsenud Maarja Küla kontor.

Külakeskuses hakatakse lisaks ühisüritustele korraldama koolitusi nii Maarja Küla töötajatele kui ka elanikele. Samuti hakatakse koostöös Räpina Aianduskooliga pakkuma keskuse kahes õppeklassis kutseõpet nii külaelanikele kui ka kõigile teistele huvilistele.

Kalevi juhataja Oliver Kruuda sõnul on Kalevi grupi ettevõtted Maarja Küla tegemisi pikaajaliselt toetanud. „Arvan, et tegemist on Eesti ühe enim tunnustust vääriva sotsiaalprojektiga nii teema raskusastme kui tegijate särasilmse initsiatiivi poolest. Uus külakeskus on meie väike panus Maarja Külas elavate noorte ja nende juhendajate igapäevase elu ja töö väärtustamiseks,” lisas Kruuda.

Hoone juurde ehitatav laululava võimaldab külaelanikel esinemiskogemust omandada ning kutsuda külla erinevaid külalisesinejaid. Ly Mikheimi sõnul on laululava esinejate järg juba ootamas – alates näitlejatest ja laulukooridest ning lõpetades Vanemuise sümfooniaorkestriga.Külakeskuse teisel korrusel on kaks tuba, kus saavad elada Maarja Külla tööle tulnud vabatahtlikud erinevatest Euroopa riikidest. Samuti saavad majas omale ruumi psühholoog, logopeed, meditsiiniõde ja füsioterapeut. Lisaks on hoonesse planeeritud kohvik, mille töö eest hakkavad vastutama külaelanikud ise.Maarja Küla on 2001. aastal loodud sihtasutus, mille peaeesmärgiks on rajada kodu, Maarja Küla, Eesti intellektipuudega noortele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474