2. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hooldekodude palgatõus seisab lepingute taga

Mitmed Eesti hooldekodude töötajad ei ole kätte saanud lubatud palgatõusu, kuna ei ole olnud nõus alla kirjutama uutele, AS-i Hoolekandeteenused koostatud töölepingutele.

Selline olukord valitseb Saaremaal Sõmera erihooldekodus, kui ka Valkla ja Ravila erihooldekodus, millede töötajad leiavad, et AS Hoolekandeteenused on nendega käitunud ülekohtuselt ning jätnud n-ö palga sisse õhtu- ja öötunnid. Samuti on tegevusjuhendajad paigutatud eri kategooriatesse, mis ei annagi kõigile õigust maksimumpalka saada, kirjutas Oma Saar.

Ehkki sotsiaalministri määrus ütleb, et alates selle aasta jaanuarist pidid erihooldekodude tegevusjuhendajate palgad tõusma 8000 kroonile, ei ole Sõmera hooldekodu tegevusjuhendajad säärast palka siiani saanud.

Kuigi SA Hoolekandeteenused juhatuse esimees Maarja Mändmaa kinnitas vähem kui kuu tagasi Oma Saarele, et lubatud palgatõus kajastub töötajate augustikuu palgalehel, seda ei juhtunud. Nimelt jättis Mändmaa märkimata selle, et palgatõusu saavad kätte vaid need töötajad, kes on allkirjastanud uued töölepingud.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474