6. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitajad sokutavad ohtlikud jäätmed prügimäele

Lootuses ohtlikust prahist odavamalt lahti saada sokutavad mitmed ehitusfirmad tavalise ehitusprahi hulka ohtlikke jäätmeid, mis on loodusele ja inimestele ka väikeses koguses kahjulikud ning vajavad erikäitlemist.

"Igasugu lakke, värve ja makrofleksi visatakse muu ehitussodi hulka, kus nende koht kindlasti mitte ei ole," ütles Saare maakonnas prügiveoga tegeleva OÜ Prügimees juhataja Riivo Asuja ajalehele Meie Maa.

Sellised jäägid võivad Asuja sõnul keemiliste või muude omaduste tõttu olla ohtlikud nii inimeste tervisele kui keskkonnale ja neid ei tohi muu prahi hulgas lihtsalt prügimäele ladestada.

Et ohtlikest jäätmetest ohutult vabaneda, tuleb ehitusfirmal varuda eraldi konteiner loodusele ja inimestele kahjulike jäätmete jaoks ning need saatekirja alusel eraldi koormaga prügimäele tuua, selgitas Asuja. See tähendab firmale aga lisakulutusi, mistõttu üritab nii mõnigi ettevõte oma ohtlikust prahist lahti saada tavakonteinerisse kogutud kahjutu ehitusprahi hulgas.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474