25. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu ja kõrgete ametnike palgaküsimus jõuab täiskokku

Riigikogu põhiseaduskomisjon otsustas oma tänasel istungil saata täiskogusse esimesele lugemisele riigikogu liikmete ja kõrgete riigiametnike ametipalku kujundavad eelnõud.

Tänane arutelu komisjonis keskendus eelnõu põhiseaduslikkusele, teatas riigikogu pressitalitus. Arutelust võtsid osa Riigikohtu esimees Märt Rask, õiguskantsler Indrek Teder, Vabariigi Presidenti õigusnõunik Aaro Mõttus ja Riigikontrolli peakontrolör Ülle Madise.

Komisjon tõdes, et eelnõude suhtes ei leita põhiseadusele vastavuse osas ühist seisukohta ning õige oleks suunata arutelu üle täiskogu saali. Mõlemad eelnõud on täiskogus 7. oktoobril. Komisjoni ettepanek on nende eelnõude esimene lugemine lõpetada.

Eelnõu 342 SE reguleerib vaid riigikogu liikmele palga maksmist 2009. aasta jaanuarist kuni 2010. aasta 28. veebruarini. Eelnõu algatamise ajendiks oli soov eraldada riigikogu liikmete palga temaatika eraldi eelnõusse.

Eelnõu 296 SE reguleerib Eesti keskmise palgaga seotud ametipalkade maksmist 2009. aasta jaanuarist kuni 2010. aasta 28. veebruarini. Eesti keskmise palgaga on seotud riigikogu liikme, Vabariigi Presidendi, peaministri, ministri, kaitseväe juhataja, riigikontrolöri, õiguskantsleri, kõigi kohtuastmete kohtunike ning soolise võrdõiguslikkuse voliniku ametipalk. Kaudselt on keskmise palgaga seotud ka teisi ametikohti, näiteks riigisekretäri ning abiministri palk on seotud ministri palgaga.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474