1. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara loodab lõpetada Jonathani projekti müügi

Kinnisvaraettevõte Q Vara teatas täna börsile, et jätkab kevadel kohtuvaidluse tõttu pooleli jäänud Jonathani projekti müügitehingut.

Läti konstitutsioonikohus langetas 24. septembril Q Vara jaoks positiivse otsuse, edastas ettevõte börsile. Kohtuvaidlus puudutas Riias Maskavase tänav 264 asuva kinnistu detailplaneeringut. Vastavalt värskele kohtuotsusele on kinnistu detailplaneering vastavuses kõikide õigusaktidega ning selle kinnitamine Riia linnavalitsuses korrektne. Läti kõrgeima kohtuorgani otsus on lõplik ning edasikaebamisele ei kuulu.

Riias Maskavase tänaval asuva 28 443 ruutmeetrise kinnistu ja Jonathani arendusprojekti müügist on Q Varal oodata 11 950 000 eurot, kuid Hollandi investoritele kuuluv SIA Jonathan nõustus Riias arendatava Jonathani projekti eest maksma vaid osade kaupa.

Esimene osa, 9 miljonit eurot, kannab ostja üle pärast tehnilise auditi valmimist ning positiivset kohtuotsust. 1,95 eurot maksab ostja kaks kuud hiljem ning viimase 1 miljoni viis päeva pärast projekti ehitusloa saamist, avaldas Q Vara aprillis.

Detailplaneeringu kohtuasja algatas Läti seim, mis kaebas Riia linnavalitsuse Maskavase tänav 264 kinnistu detailplaneeringu kinnitamise eest konstitutsioonikohtusse.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474